Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че получената

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че получената
Коментари Харесай

ОЗХО: Информацията за употреба на химическо оръжие в Украйна е недостатъчна

О рганизацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че получената от нея информация за хипотетична приложимост на химическо оръжие в Украйна е незадоволителна , съобщи Агенция Франс Прес.

ОЗХО към момента не е получила публично искане за следствие на тези изказвания.

Миналата седмица Съединените щати упрекнаха Русия, че е употребила токсичния сътрудник хлорпикрин против украинските войски.

" Както Руската федерация, по този начин и Украйна се упрекват взаимно в потреблението на това вещество ", се споделя в изказване на ОЗХО.

" Информацията, предоставена на Организацията досега от двете страни, дружно с информацията, с която разполага секретариатът, е незадоволителна “, добави групата.

Въпреки това ОЗХО дефинира обстановката като " нестабилна " и " извънредно притеснителна във връзка с вероятното обновяване на потреблението на токсични химикали като оръжие ".

Миналата седмица Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че е употребила химическо оръжие против украинските сили в нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия (КЗХО).

В допълнение към химическото вещество хлорпикрин Русия е употребила и " средства за битка с безредиците (сълзотворен газ) като способ за водене на война в Украйна, също в нарушаване на КЗХО ", добави департаментът.

Кремъл незабавно отвърна на обвиняванията, като представителят Дмитрий Песков ги отхвърли като " изцяло неоснователни и голословни ".

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР