Известната испанска улична битка с домати Томатина беше организирана отново

...
Известната испанска улична битка с домати Томатина беше организирана отново
Коментари Харесай

Испанската фиеста "Томатина" се завърна /ГАЛЕРИЯ/

Известната испанска улична борба с домати " Томатина " беше проведена още веднъж след 2-годишно спиране поради коронавирусната пандемия, съобщи Българска телеграфна агенция. Работници с камиони разтовариха 130 тона презрели домати по основната улица на град Буньол, които участниците да хвърлят, оставяйки региона потопен в алена каша. Много от " бойците "  в " Томатина " поставят очила за плуване, с цел да предпазят очите си, до момента в който облеклата им, нормално тениски и къси панталони, остават покрити с доматена каша. 

Във фестивала се очакваше да вземат участие до 20 000 души, платили за привилегията по 12 евро за билет. След края на едночасовата борба улиците на града бяха измити с маркучи, а празнуващите изкъпани. 

Събитието, което по традиция се провежда в последната сряда на август, е въодушевено от борбата за храна сред локални деца през 1945 година в градчето, ситуирано в регион за произвеждане на домати. Медийното внимание през 80-те години на предишния век трансформира събитието в демонстрация от народен и интернационален мащаб, която притегля участници от всички краища на света. Местните управляващи разясниха, че тази година са очаквали по-малко задгранични гости, основно поради продължаващите опасения от Ковид-19 в азиатските страни. 

Освен че беше първата борба от началото на пандемията през 2020 г. тазгодишното тържество отбеляза 75-ата годишнина на " Томатина " и 20-годишнината, откогато Испания афишира фестивала за интернационална туристическа атракция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР