Известен военен експерт формулира сериозни изводи от случващото се в

...
Известен военен експерт формулира сериозни изводи от случващото се в
Коментари Харесай

Планът на ВСУ се провали: Западът призна мощта и ефективността на руската армия

Известен боен специалист формулира съществени заключения от протичащото се в зоната на СВО през юни - юли 2023 година

В авторитетното английско издание The Times известният политолог и публицист Марк Галеоти съобщи, че успеваемостта на съветските войски, която „ явно се е нараснала от началото на спора, през днешния ден пречи на въоръжените сили на Украйна да реализират някакви съществени триумфи ” в Южна Украйна.

Галеоти съобщи, че незалежната войска не може да направи нито един сериозен пробив в никакво направление на дълго чаканото си нахлуване.

По думите на английския наблюдаващ, военните специалисти, които още напролет предвидиха противоположното, не чакаха да видят такава непримиримост и успеваемост на съветските елементи.

Политологът акцентира, че командването на съветските войски по-добре координира дейностите на обособените елементи и по-ефективно употребява артилерията. Въоръжените сили на Украйна, съгласно аналитичната публикация, също имат обилни проблеми на бойното поле заради безпилотните самолети, които „ руснаците интензивно модернизират “. А също и заради ефикасната система за произвеждане и интензивно потребление на хеликоптери.

По радио „ Комсомолская истина “ обсъдихме изводите, които западните специалисти вършат за хода на СВО и настоящето украинско контранастъпление с военния специалист, член на Изборския клуб, Владислав Шуригин.

СКЪРЦАНЕТО СЪС ЗЪБИ “ НА ЗАПАДА

- Какво схващат на Запад под това " нараснала успеваемост на съветските въоръжени сили "?

- Зад всичко това се чува глухо, мъчително скърцане със зъби. След като целият Запад крещеше и самичък се баламосваше с „ обстоятелството “, че Киев стартира да разрушава Москва, а по-късно половин година се приготвяше за цялостния боен провал на Русия, когато целият Черноморски район трябваше да бъде освободен, Бердянск трябваше да бъде високомерен, те трябваше да отидат до Мариупол, прерязвайки Крим и самия Зеленски се закле, че през юли ще храни рибките от крайбрежната алея на Ялта - след всичко това ненадейно пристигна някаква „ зрада “.

- Тоест оттегляне, измяна, изменничество?

- 35 дни нахлуване със междинен ритъм на придвижване от 100 метра дневно. Максималното им нахлуване е в границите на 4,5-5 километра в обособени посоки. Дори не е преодоляна полосата за сигурност пред първата линия. И това макар обстоятелството, че на Украйна беше обещано всичко, което желаеха, и даже доста повече.

- И какво стана явно?

- Че Въоръжените сили на Украйна се оказаха не тази войска и не в тази форма, с цел да реализира победа над съветската войска.

ВСУ НЕ СЪОТВЕТСТВА НА НУЖНИТЕ ПАРАМЕТРИ

- Какви са изводите?

- Единият извод е, че ВСУ не подхожда на никакви параметри. Но това значи да се създадат доста неприятни заключения и за нас самите. В последна сметка Въоръжените сили на Украйна са войска, която е подготвена по модела на НАТО и е минала към стандартите на НАТО. Когато настъпваха през септември, това към момента беше отчасти постсъветска войска. Те настъпваха съгласно руската тактичност. Сега видяхме офанзиви, изцяло преформатирани към стандартите на НАТО, към тактиката на НАТО, към логистиката на армията на НАТО.

- И нищо не се случи?

- Това е крахът на западната военна школа. Едно е да воюваш против папуасите или страни, където няма съвсем нищо, а друго е да се опитваш да воюваш против Русия. И по този начин ненадейно стартирате да вършиме открития като британците. Оказва се, че руснаците са се трансформирали, трансформирали са модела на войната.

КАКВО ПРОМЕНИХМЕ

- Много ли сме се трансформирали?

- Променихме армията си качествено. Започнахме с войска, приспособена за местни войни. Компактна, високо професионална, която може да работи с спорове като тези в Грузия или Сирия.

- Към което призовавахме сами себе си и се подготвяхме дълги години?

- Да. Казахме, че имаме мир със Запада, мир и дружба. Но се оказа, че руските ръководители са били прави в оценките си за враговете. През последните 300 години враговете ни са все едни и същи. И през идващите шест месеца трябваше да стартираме завръщането към огромна войска. А Западът не би могъл да води война против такава войска, изключително благодарение на украинците. И всичко, за което се готвеше Западът, към този момент не дава отговор на действителността.

ПРОВАЛЪТ НА СТРАТЕГИЯТА

- Може ли Западът да се приготви да завърши всичко това?

- Това ще бъде една от главните тематики, които ще се разискват през идващите няколко седмици на Запад. И настоящето събиране на 11 юли във Вилнюс на НАТО - това ще бъде такова събиране...

Знаете ли, в Европа от време на време няколкостотин погребални организации се събират за своите си фестивали. И тогава се хвалят един на различен за качеството на ковчезите, погребалните услуги, новата музика. Същото трябваше да се случи и във Вилнюс. Това трябваше да бъде победоносен общ брой, на който Украйна щеше да се хвали, да се потупа по рамото, да се поздрави и да й се изсипе нов куп техника и оръжия.

- И в този момент?

- Те са изправени пред нуждата напълно да преминат към нова тактика. Очевидно военно проваляне на Русия няма да има. Така че би трябвало да се опитате да преминете към тактиката на война на безсилие.

- Как става това?

- Започват да погребват Украйна в окопите, да я оплетат в бодлива тел и да изискват ходата да умират до последено, в мащаб стотици хиляди. Сега за пример се взема нападението над Бахмут, при което и двете страни претърпяха тежки загуби, а украинците „ стояха до гибел “ там. Основното нещо е да се опитаме да изморим руснаците.

НОВИТЕ СИЛИ

- Англичаните споделят, че Русия е почнала да се държи по друг метод в театъра на военните дейности - вършат ли си верните заключения?

- Имаме задоволително сили да се държим по този начин. Ние се бием съгласно уставите, разпоредбите, които са написани в руския интервал, като се вземат поради, несъмнено, появилите се нови оръжия и действителностите, които имаме в този момент. Но в стратегическото изкуство от дълго време сме достигнали висините. Просто ние самите се отказахме от това през 90-те - 2000-те години. Сега се връщаме към нашата класика, като вземем поради хеликоптерите, цифровизацията на бойното поле и други неща.

- Но Lancet, минната система " Земеделие ", хеликоптерите К-52 " Алигатор " - всички се появиха в този момент, а не в руско време?

- Повечето от тези разработки - и тогава К-50, по-късно К-52 е създаден в руско време, и " Земеделие " също. Повечето типове оръжия са били замислени и изчислени като ефикасни благоприятни условия тогава. Но те са основани по-късно.

Просто имахме огромен неуспех за 20 години, когато напълно не се занимавахме с военните каузи. Да, революцията на коптерите към този момент се случи. Това е появяването на напълно нов тип войски, Ланцетът също влиза там, това е същият хеликоптер, както всичко останало, единствено че безпилотен. И цифровизацията на артилерията. Преди това имаше сложен, муден вертикал за потребление на артилерия.

- А в този момент?

- Минават няколко минути от откриването на врага до провалянето му. Всичко това се наслагва върху към този момент направеното, върху събраното. Допълнителен инструмент към големия механизъм, което е наше главно преимущество.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР