Известен наш социолог каза какво ще се случи на изборите.Изборният

...
Известен наш социолог каза какво ще се случи на изборите.Изборният
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ ще излезе от изолация

Известен наш социолог сподели какво ще се случи на изборите.

Изборният резултат евентуално ще е непосредствен до последния, само че политическата обстановка не е същата. ГЕРБ е доста повече податлив към поддръжка на някакво държавно управление - поради войната в Украйна, заради санкциите " Магнитски ", защото довършва задачата си - да излезе от изолираност. Това съобщи в ефира на БНР социологът Андрей Райчев.

Според него в обстановка, в която без някоя от двете огромни партии не може да се сформира държавно управление, в случай че Политическа партия предложат нещо задоволително за ГЕРБ - името на министър-председателя, и то в пакет със правосъдната промяна, ГЕРБ ще ги поддържа. Той бе безапелационен, че ГЕРБ ще излезе от изолираност, написа

Райчев уточни, че политиката на Борисов е оптимално съдействие с Демократична България и оптимално опълчване на Политическа партия. Той разясни, че за Христо Иванов сега е немислимо обособяване от Политическа партия в интерес на коалиция с ГЕРБ.

Есента е претекстът, по който Христо Иванов сигурно седи с тях и се приближава до тях, замазва всички несъгласия, гледа го като писано яйце този съюз, тъй като това са локалните избори, а на локалните избори те имат напълно действителен късмет да победят в няколко огромни града, да нанесат фундаментален удар по ГЕРБ, а ГЕРБ се оказа изненадващо здрава структура. Като обаче не би трябвало да забравяме - на масата е сложена обичаната играчка на Христо Иванов - правосъдната промяна, поясно социологът.

Райчев засегна и тематиката за Паметника на руската войска. По думите му никакви монументи не би трябвало да се разрушават. Паметникът на руската войска в действителност е двузначен. От една страна - успеха над фашизма е голям героизъм, въпреки това няма никакво подозрение, че със мощ беше открит режим в доста страни. Тази амбивалентност се съдържа в този монумент. Той е и черно, и бяло, разясни той.

Според него ние подменяме диалога за полза с диалога за положително, а България би трябвало да се концентрира върху това какво ѝ е преференциално сега. Изгодно в дълбокия смисъл на думата - за нашата еднаквост, за нашето бъдеще и така нататък Вместо това ние започваме да описваме, че сме на страната на положителното против злото, добави социологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР