Известен кардиолог доц. Йордан Узунангелов от Плевен загуби битката с

...
Известен кардиолог доц. Йордан Узунангелов от Плевен загуби битката с
Коментари Харесай

Още един български лекар изгуби битката с COVID-19

Известен кардиолог доцент Йордан Узунангелов от Плевен загуби борбата с COVID-19. Това оповестиха негови другари във Facebook, както и лечебното заведение, в което е работи.

" Плевенската академична общественост загуби доста добър учител, доктор и другар. Коронавирус 19 покоси един огромен човек, експерт и едно огромно сърце. Беше постоянно подготвен да се отзове за помощ, безусловно и с човечност. Преподавател на стотици студенти, наставник и подстрекател за младите лекари. Спасил хиляди сърца на своите пациенти. Беше нравствен човек! Оставаше мощен и величествен след претърпяните доста персонални борби, неуспявайки да го озлобят! Сбогом доцент Йордан Узунангелов! Ще те запомня като заслужен образец за колегиалност и професионализъм! Съболезнования на цялото семейство! ", написа в обществената мрежа доцент доктор Добромир Димитров, зам.-декан на МУ-Плевен.

Ръководството и чиновниците на " УМБАЛ - Д-р Георги Странски " ЕАД - Плевен сервират своите най-искрени съболезнования във връзка ненавременната загуба на приятеля, професионалиста, преподавателя и сътрудника - кардиологът доцент доктор Йордан Узунангелов, д.м.

" Той бе извънреден човек, който всеки ден с дарбата си да оказва помощ остави диря в живота на доста пациенти, чиито сърца избави! Делото му бе белязано от искрата на съзиданието и справедливо завоюва уважението на цялата академична и здравна общественост. Дълбок реверанс пред паметта на лекаря, чийто гений и безрезервност остават вечно в сърцата на пациенти, сътрудници и близки! ", пишат от болничното заведение.

В края на предишния месец доктор Марично Маринов от ЦСМП в Плевен също загуби борбата с ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР