Известен грузински футболист се кандидатира за кмет на Тбилиси на

...
Известен грузински футболист се кандидатира за кмет на Тбилиси на
Коментари Харесай

Известен грузински футболист се кандидатира за кмет на Тбилиси

Известен грузински футболист се кандидатира за кмет на Тбилиси на днешните локални избори в страната. Каха Каладзе е играл за Милан и споделя, че спортът му е оказал помощ в политиката. Той се явява от ръководещата партия " Грузинска фантазия ".

39-годишният някогашен бранител на Милан е разпознаваема фигура в родната си Грузия.
Каха Каладзе: " Реших да се кандидатирам за кмет, тъй като имам доста последователи измежду елементарните поданици на Тбилиси. Ще решим проблемите дружно "
Каладзе има амбициозни проекти за бъдещето и желае промените през идващите четири години да са осезаеми. Той споделя, че спортът му оказва помощ даже и откакто се е отдръпнал от футбола.
Каха Каладзе: " Политиката и спортът имат доста общо. На първо място това е потребността от работа в екип. Когато приказвам за триумф в политиката или спорта, наблягам какъв брой значимо е да имаш екип от експерти. "
Каладзе има към този момент политическа кариера, той е бил министър на енергетиката и вицепремиер. Член е на центристаката управлаващата партия " Грузинска фантазия " и има поддръжка на нейния създател и най-богат човек в Грузия Бидзина Иванашвили.

Негов противник на кметските избори е прочут някогашен ефирен водещ. 46-годишният Заал Удумашвили е показан от опозиционното Обединено Национално придвижване, чиийто създател е някогашният президент на Грузия Михаил Саакашвили.
Заал Удумашвили негов втори, опозиционен претендент за кмет на Тбилиси: " Едно нещо е сигурно- ще има балотаж "
Кандидатите за кметското място на грузинската столица са общо осем. Населението на Тбилиси е малко над един милион души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР