Извергът Пеньо Мангъров, който е по-известен с прякора си Сашо

...
Извергът Пеньо Мангъров, който е по-известен с прякора си Сашо
Коментари Харесай

Сашо Чешкия с удвоена присъда

Извергът Пеньо Мангъров, който е по-известен с прякора си Сашо Чешкия, ще лежи общо 12 години в зандана. 

Това е решението на апелативните магистрати в Пловдив. Мангъров бе наказан за похищение, осъществено в изискванията на рисков рецидив. Наказанието му за обезчестяване, наложено от първата инстанция беше увеличено от 6 на 8 години. Това значи, че Сашо Чешкия ще следва да изтърпи едно общо най-тежко наказване от 12 години отнемане от независимост.

На 6 януари, на кръстовището на бул. „ Карловско шосе “ и бул. „ Дунав “, в посока Автомагистрала „ Тракия “, той отвлича жена. След това поема към столицата като за интервала от 3.30 до 10 часа в къща е изнасилил дамата цели три пъти, откакто заплашил нея и фамилията й. 

Делото в Апелативния съд в Пловдив е формирано по митинг на Окръжната прокуратура, тъжби на Мангъров и на частния обвинител. Решението на магистратите не е дефинитивно и  подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд.

Името на Пеньо Мангъров – Сашо Чешкия бе забъркано в две поръчкови убийства, осъществени в Прага през 1998 и 1999 година През 2004 година той бе наказан на осем години отнемане от независимост за обезчестяване в Пловдив. Излезе от пандиза през октомври 2010 година. 
Няколко месеца по-късно обаче скандалният престъпник влезе още веднъж зад решетките. 

През юни 2011 година той бе арестуван след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „ Люлин ". До ареста му се стига след траяло над половин година следствие. 
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР