Извършителят, запалил входната врата на Културен дом Иван Михайлов в

...
Извършителят, запалил входната врата на Културен дом Иван Михайлов в
Коментари Харесай

Певец е подпалил българския културен център в Битоля

Извършителят, запалил входната врата на Културен дом " Иван Михайлов " в Битоля, е хванат, заяви министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски в профила си във Facebook.

Певецът Ламбе Алабаковски е индивидът, запалил вратата на българския клуб, съобщи кореспондент на БГНЕС.

``Имам удоволствието да оповестя за бързо и дейно разрешаване на проблема от преди три дни (04.06.2022 г.) с престъпното събитие - пожар в център " Иван Михайлов " в Битоля, по който имаме арестувано лице, признало закононарушението. Работихме непрекъснато, с цел да открием причинителя, взети бяха поради всички доказателства, а след формалните диалози през миналите дни, нощес, с предписание на съда беше осъществен обиск на две употребявани от Л.А. (34 г.) местоположения в Битоля, където са открити и конфискувани предмети, свързани с закононарушението, след което лицето е арестувано. За следващ път показахме, че единствената мощ, която има всяка правова страна, е властта да унищожава престъпността. И в този сегмент няма " извинете ", няма предпазени лица - всички са равни пред закона и всеки, който е сбъркал - би трябвало да носи отговорност! “, написа в профила си министър Спасовски.

Арестуваният е известният македонски артист Ламбе Алабаковски, който неотдавна се е завърнал със фамилията си от Съединени американски щати в родината си, заявявайки, че избира да живее в Македония. По-рано беше оповестено, че ще се изяви на мегаконцерта ``Памет`` в събота като специфичен посетител.

Ламбе Алабаковски става известен откакто побеждава в телевизионното съревнование ``Търсене на звезди`` през 2004. Той е доста известен в страната си, а песните му са измежду обичаните на македонците и заемат челни позиции в музикалните чартове.

БГНЕС напомня, че описанието на подпалвача от Битоля бе обещано от българския министър Теодора Генчовска, която незабавно след събитието се насочи от Скопие към Битоля, където бе осведомена за причинителя в полицейското ръководство.

``На фрагментите на една от камерите видях мъж, който идва умерено с велосипед, вади туба със запалима течност и умерено излива течността пред вратата на постройката. Пожарът, който избухна, беше огромен, и допускам, че индивидът има някакви пострадвания от този огън и може да потърси здравна помощ. Мъжът е с маска``, сподели Генчовска и добави, че персонално тя счита, че този " акт е осъществен невъзмутимо, съзнателно и злонамерено ".

Подпалването на входната врата на клуб " Иван Михайлов " провокира остри реакции от страна на български политици, които оцениха случая като варварска постъпка и провокация.

След формалното разкриване на Културния център преди два месеца в районен съд Македония стартира масирана антибългарска акция, в която участваха и публични представители на властта, както и представител на държавните институции в Скопие. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР