Изварата е изключително полезна за здравето, защото съдържа много витамини,

...
Изварата е изключително полезна за здравето, защото съдържа много витамини,
Коментари Харесай

Вкусни салати с извара

Изварата е извънредно потребна за здравето, тъй като съдържа доста витамини, протеини и аминокиселини. Тя е скъп източник на белтъчини, освен това се усвоява бързо и елементарно от организма, което я издига много напред в класацията за най-хубави диетични храни. Тук сме избрали за вас две забавни предписания за подготвяне на вкусни салати с този превъзходен артикул.

Салата с извара и кисели краставички

Необходими артикули: 500 гр. извара, 2 с.л. заквасена сметана, 1 буркан кисели краставички, 6 скилидки чесън, черен пипер, маслини и магданоз за декориране.

Начин на подготвяне: Нарежете на ситно киселите краставички и прибавете към тях изварата и заквасената сметана. Разбъркайте добре, след което прибавете черния пипер и счуканите скилидки чесън. Салата е подготвена за консумация, единствено остана да я украсите с маслинки и стръкчета магданоз при нейното поднасяне.

Салата с извара и сос Тартар

Необходими артикули:

 Извара

За салатата: 100 гр. извара, 2 твърдо сварени яйца, 2 кисели краставички, сол на усет.

За сос Тартар: 150 година майонеза, 50 гр. сметана, 2 с.л. бяло вино, 1 с.л. лимонен сок, 1 маринована гъба, 1 кисела краставичка, 1/2 глава лук, 2-3 стръкчета магданоз, 1 с.л. горчица, черен пипер, шипка захар и шипка сол.

Начин на подготвяне: Първо пригответе соса, като към майонезата прибавите виното, сметаната и горчицата. Нарежете на ситно киселата краставичка, маринованата гъба, лука и магданоза и също ги прибавете към соса. Остана да поръсите с щипка захар и сол, както и да полеете с лимоновия сок. Разбъркайте добре.

Сега да създадем и салатата. В подобаваща купа поставете настърганите на ренде сварени яйца и киселите краставички. Добавете към тях изварата и овкусете със сол. Може да полеете и с лъжичка растителна лой /най-добър усет се получава, в случай че употребявате зехтин/. Така приготвена, салатата се слага в паница, като от горната страна се залива с към този момент приготвения сос Тартар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР