Извънредното положение заради коронавируса намали драстично катастрофите и жертвите на

...
Извънредното положение заради коронавируса намали драстично катастрофите и жертвите на
Коментари Харесай

Мерките срещу пандемията намалиха катастрофите и жертвите на пътя у нас

Извънредното състояние поради ковид понижи фрапантно злополуките и жертвите на пътя, сочат данните на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) и " Института за пътна сигурност ".

Със 186 по-малко тежки пътнотранспортни катастрофи са настъпили на територията на страната от 14 март до 7 април 2020 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Макар и в пъти намалелият трафик поради апелите да се пътува единствено при неотложна потребност, всеки ден на територията на страната ни настъпват приблизително по 7 пътни катастрофи със починали или ранени хора и повече от 30 - единствено с материални вреди.

За тези дни животът си на пътя са изгубили 20 индивида, а ранените са повече от 230, показват от ДАБДП.

Данните на Института за пътна сигурност сочат, че за първите три месеца на 2020 година починалите при произшествия са 85, което е с 24% по-малко, в сравнение с за същия интервал на 2019 година За март жертви са 26, което е с 39% по-малко от същия месец на предходната година. Ако изключителното състояние се резервира до 13 май, се чака понижението на починалите при произшествия на годишна база да доближи 20%, или 484 броя по отношение на 628 за 2019 година

Въпреки спомагателните отговорности на Пътна полиция, свързани с подкрепяне обезпечаването на пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете, те не престават да упражняват ефикасен надзор на пътя, предизвестяват от ДАБДАП. Само от началото на изключителното състояние до в този момент са наложени над 65 хиляди наказателни постановления и фишове .

Нека нарушителите не разчитат, че заради изключителното състояние контролът на пътя е намалял, предизвестяват от двете институции. Нека водачите, които пътуват, не се подлъгват и от понижения трафик, предизвестяват от Пътна полиция и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " и приканват хората да бъдат толерантни и да не поемат опасности на пътя.

В дни, в които се чака все по-голям напън към здравната ни система е значимо да си дадем сметка, че същите незабавни и медицински екипи реагират на всеки един сигнал за случай на пътя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР