Извънредно заседание на СОС заради затруднения трафик в София. На

...
Извънредно заседание на СОС заради затруднения трафик в София. На
Коментари Харесай

Извънредно заседание на СОС заради трафика в София

Извънредно съвещание на СОС поради усложнения трафик в София. На съвещанието кметът Васил Терзиев ще дава отговор на въпроси на общинските съветници за натоварения трафик и кошмарните тапи, които се образуват всекидневно в столицата.

От плануваните средства, 11 млн. ще бъдат обезпечени на „ Столичен автотранспорт “ ЕАД, а останалите 4 млн. лв. за „ Столичен електротранспорт “.

Общинските съветници не одобриха предлагането на Ваня Григорова за спомагателни 3,3 млн. лева за бонусната система.

Извънредно съвещание на СОС поради усложнения трафик в София

Градският превоз в София може да спре, поради стачка на водачите. Причината, рискът Столичната община да не може да изплати идния задатък или заплата на работещите в сдруженията. Това разгласи зам.-шефът на комисията по превоз в СОС Карлос Контрера.

„ Тези 6 млн. лева няма да стигнат за нищо. Само просрочията за дизел в автотранспорта са 6,7 млн. лева Това е следващото отчасти решение на парче. Това е безумство. Или им давай пари, или не им давай изобщо “, разяснява той.

„ Столичен електротранспорт “ чака да му се изплатят 8,7 млн. лева, както и метрото – 2,5 млн. лева Общо всички сдружения чакат да им се разплатят 22,5 млн. лева

Всеки месец транспортните оператори получават хонорари от ЦГМ на километър пробег, което се разплаща от продадените транспортни документи и получават обезщетения от държавния и общинския бюджет за преференциалните карти.

Източник: СОС

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР