Окръжната прокуратура в София внесе повторно обвинение за смърт при

...
Окръжната прокуратура в София внесе повторно обвинение за смърт при
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе повторно обвинение за смърт за инцидента в тунел „Ечемишка“

Окръжната прокуратура в София внесе наново обвиняване за гибел при случая в тунел „ Ечемишка “. За това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Припомняме, че трагичния инцидент се случи на 5 февруари 2017 година, когато част от осветлението в тунела падна върху кола и умъртви 64-годишната пътничка Елена Михайлова. Пострадал беше и водачът на колата.

Миналата 2023 година приключи гражданското дело, само че наказателното към момента не може да стартира. В началото обвинените бяха шестима, а сега са трима.

 По зрителски сигнал: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско Тази сутрин 3 мин. По зрителски сигнал: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Тестват системата BG-Alert България 1 мин. Тестват системата BG-Alert  Понижението на температурите продължава България 2 мин. Понижението на температурите продължава  Израел нанесе удар по сирийския град Латакия Светът 1 мин. Израел нанесе удар по сирийския град Латакия  Позиция на bTV Media Group България 2 мин. Позиция на bTV Media Group  Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва България 2 мин. Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва  По зрителски сигнал: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско Тази сутрин 3 мин. По зрителски сигнал: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Тестват системата BG-Alert България 1 мин. Тестват системата BG-Alert  Понижението на температурите продължава България 2 мин. Понижението на температурите продължава  Израел нанесе удар по сирийския град Латакия Светът 1 мин. Израел нанесе удар по сирийския град Латакия  Позиция на bTV Media Group България 2 мин. Позиция на bTV Media Group  Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва България 2 мин. Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва

През 2021 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ беше осъдена да заплати 600 000 лева обезщетение на роднините на жертвата.

Според обвиняването трима чиновници на АПИ - Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев, не са спазили разпоредбите за поддръжка на тунела, което е довело до случая.

В случая през 2017 година падна една от лампите върху колата ѝ

Разследването откри, че стоманената структура за окачване на осветителните тела е инсталирана през 1984 година, като до 2017 година е юридически оглед 6 пъти и при всеки един от тях са давани рекомендации за възобновяване на антикорозионната отбрана, само че това нито един път не е било изпълнено.

Техническата експертиза откри, че от 1996 година стоманената структура на оборудването е развалена и следва да се възобнови, защото е подложена на дейна разяждане в условия на непрекъсната влага, нездравословни газове и прахуляк. Така корозията тук-там стигнала над 50%.

Миналата година приключи гражданското досъдебно произвеждане, само че наказателното към момента не може да стартира

Случаят ще бъде прегледан от Окръжния съд в София.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във   FACEBOOK

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР