Да ви кажа нашата позиция по отношение на декларация, която

...
Да ви кажа нашата позиция по отношение на декларация, която
Коментари Харесай

И Цветанка Ризова го отнесе заради Цънцарова, този път от Цончо Ганев!

Да ви кажа нашата позиция във връзка с декларация, която разпространихте против „ Възраждане “ и Костадин Костадинов. Пуснахте я тъкмо преди моето присъединяване. Не ви прави чест! Така, скандално, депутатът от парламентарната група Цончо Ганев атакува водещата на „ Лице в лице “ Цветанка Ризова още през цялото време на предаването.

Народният представител се яви изцяло квалифициран в студиото с написана декларация в отговор на декларацията на bTV.

„ Дълга ли е? “, тормози се Ризова.

„ Ще ме изчакате единствено една минута “, отговори депутатът. 

Ганев прочете цялата позиция на „ Възраждане “, която гласи:

SafeNews публикува целия текст без редакторска интервенция.

В теорията и практиката на телевизионната публицистика има задоволително информация по отношение на журналистическите жанрове, тяхната медийна реализация и в частност на жанра изявление. Но не съществува журналистически род, който да разрешава на публицистите да дебатират с гостите в студиото. Ролята на журналиста е доста ясна и не допуска показване на неговите персонални убеждения. Ролята на медиите е посредническа сред обществото и институциите/партиите/властта, както е записано в Конституцията на Република България и в Закона за радиото и малкия екран.

БТВ е телевизия, записана по Търговския закон, и във връзка на случилото се породиха разумно въпроси, свързани с публичната отговорност на комерсиалните медии в интервалите на предизборните акции и до каква степен тяхното присъединяване подкрепя развиването на демократичните процеси в обществото, а не ги компрометира с искрено афиширане на свои политически пристрастия.

„ Възраждане “ няма нищо срещу комерсиалните медии да продават рекламно време, само че дали те би трябвало да вземат участие в предизборната акция би могло да бъде обект на необятна социална полемика. ”, е позицията на “Възраждане ”.

Тя беше показана от нейния зам.-председател и претендент за депутат в 2 МИР Бургас и 24 МИР София, който я прочете в ефира на малкия екран.

Цончо Ганев добави, че съгласно него БТВ посредством декларация освен пази собствен публицист, и с цел да стане ясно дали журналистът е излъгал в народен ефир, Ганев цитира на собствен ред решение на Комисията за отбрана на персоналните данни, съгласно което лекарят, който е нарушил закона и е влизал в здравните досиета на Костадинов и децата му, е санкциониран с 500 лева Според Ганев с тази декларация медията води намерено предизборна акция против Възраждане.

Затова той попита риторично дали медията има позиция по различен проблем, в който различен политически водач назова всички публицисти “мисирки ”, тъй като такава не му е известно да е налична в публичното пространство.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Снимка: Скрийншот

След декларацията Ризова помоли учтиво Ганев да не се наскърбява. Той отвърна:

„ Аз ще изтъквам решението на комисията за дискриминация, което потвърждава това – с какво излъга госпожа Цънцарова. “

„ Моля ви, дано не го трансформираме в… Колегата я няма тук и аз… Защо не го извършите това, когато ви пристигна редът в утринния блок, с цел да си изясните тези неща “, настоя Ризова.

Ганев изчете все пак документите. „ В тази връзка, откакто си разреши на няколко пъти госпожа Цънцарова да излъже, в това число и за това, поражда един въпрос, който дори е и към вас.

Когато преди няколко години Бойко Борисов назова пред всички публицисти, че сте мисирки, под един знаменател ви постави, имаше и декларация от страна на bTV или на Нова телевизия, тъй като не знам къде тъкмо работехте тогава “, попита той.

„ Или в този момент е комфортно това нещо да го мултиплицираме? “, добави депутатът.

„ Вие като човек, да кажем имате деца, малолетни, добре ли ще е един публицист да изкара здравното досие какво и по какъв начин имат вашите деца или внуци? Няма никакво значение. Това е неприемливо “, съобщи Ганев.

„ Имате право на вашето мнение. Според мен е неприемливо, обаче, да обиждате и с епитети… “, възрази Ризова.

Ганев уточни, че водещата е посочила по какъв начин би трябвало да се води журналистическо предаване.

„ Преди мен беше различен политик от друга партия, зададохте му въпрос, оставихте го да изложи каквото има. Много постоянно се случва, питате нещо, аз ви давам отговор, след две фрази – втори въпрос “, сподели Ганев.

По отношение на декларация пък тя съобщи: „ Т.е. ние би трябвало да сме роботи? Да ви питаме по какъв начин сте, добре ли сте, до каква степен стигна акцията? “.

 

 

Източник: bTV

 

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР