Следродилната депресия е често пренеграван проблем, за който не се

...
Следродилната депресия е често пренеграван проблем, за който не се
Коментари Харесай

Една майка разкрива: Как следродилната депресия може да те срине

Следродилната меланхолия е постоянно пренеграван проблем, за който не се приказва задоволително. Около това мнение се сплотиха хиляди майки след нещастието с Биляна от София.

Един коментар бе употребен най-често от дамите, с цел да изразят своите усеща след печалния случай.

Той е на Кремена Кунева, ръководител на фондация " Даная ". Тя обществено показа, че е претърпяла следродилна меланхолия и през какво е минала. Към разказът е бе прикачен и файл за смъртния случай.

Вижте обявата без редакторска интервенция:

" Това ме раздруса грубо. Много грубо. Може би тъй като самата аз, въпреки и в никакъв случай да не съм го споделяла обществено, имах доста тежка и сложна следродилна меланхолия. Не беше типичен вид, не се стигна до крайности, само че това, което претърпях, беше един от най-страшните моменти в живота ми.

Хората не си дават сметка по какъв начин хормоните след раждането могат да разрушат всичко. От най-силната душeвност могат да основат различен човек. Човек, който в никакъв случай не си познавал. Хората не знаят по какъв начин да реагират, когато поддържат връзка с жена в следродилна меланхолия. Често си мислят, че думите „ Абе я се стегни! Имаш хубаво, крепко бебе, имаш дом, прелестен брачен партньор! Какво искаш?! “ ще ти оказват помощ. Напротив! Това те смазва! Кара те да се чувстваш още по-зле, още по-виновен – че имаш всичко, а се чувстваш зле. Физически зле. Аз стигнах до там, че един ден не можах да стана от леглото. Просто не можех. Приключих.

В незабавното поделение ми пуснаха бром, а чувството беше, че са ми пуснали физиологичен разтвор. Отне ми година да се възстановя, и то с помощта на мощната поддръжка на фамилията ми, на приятелите ми и на сътрудниците ми.

Хората си мислят, че тези положения са смешка, че „ просто си изтощена, но по този начин е с малко бебе “, „ всички са по този начин! “. Не, не всички са по този начин! Не, това не е обикновено положение, и не, не се лекува със „ Стегни се! “. Напротив, утежнява се. Една жена, откакто роди, би трябвало да бъде щастлива и в случай че не е, обърнете ѝ внимание в точния момент и се погрижете за нея.Не я съдете! Не я наричайте слаба! Много постоянно точно с най-силните дами се случва тъкмо това.

Мили дами, говорете намерено за възприятията и потребностите си след раждането и знайте, че казусът НЕ Е ВЪВ Върховен административен съд.  Мили мъже, при всевъзможни индикации за сходно положение на партньорките си – вземете ограничения и не ги оставяйте сами или просто „ да се наспят “. Толкова ми е мъчително за това прелестно момиче. Надявам се, че нейният случай не е бил подобен, при който не е имала нужната поддръжка, и нека тази покруса обърне повече внимание на обществото ни към този мъчителен за немалка част от дамите проблем.

Депресиите не са просто „ настроения “. Това е положение, което изисква терапия, а от време на време и лекуване. Да, за жалост доста хора се срамят да признаят, че може да имат психологични проблеми, макар че мозъкът е орган като всеки различен и може да се разболее. Този позор постоянно произлиза от обществени стигми, липса на схващане и боязън от наказание. Докато за физическите болести като диабет или сърдечни проблеми хората търсят помощ без съмнение, психологичните положения към момента се възприемат по друг метод. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР