Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията

...
Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията
Коментари Харесай

Заради ситуацията в Израел: Съветът за сигурност на ООН свиква извънредно заседание

Извънредно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката към линията Газа ще се организира на 8 октомври, съобщи Си Ен Ен.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска ескалацията на обстановката в Израел и линията Газа на закрито съвещание.

Според израелски източници минимум 200 души са починали, а повече от 1100 са били ранени в Израел при огромното изненадващо нахлуване, подхванато през днешния ден от " Хамас " от линията Газа, съобщи ДПА.

Наш съотечественик изясни, че нямат храна и вода

В линията Газа при израелските ответни удари са починали минимум 232 души и са били ранени близо 1700 души, излиза наяве от информация на палестинското министерство на опазването на здравето.

" Хамас " през днешния ден изстреля 2200 ракети по Израел, с което сложи началото дневно на принуждение. По данни на израелската войска въоръжени палестинци също по този начин са нахлули в Израел по суша, море и въздух. Тази вечер те към момента не престават да водят тежки сражения с израелски бойци.

Съобщава се за взети заложници - цивилни и военни

Някои от нападателите са се барикадирали в домове с израелски заложници. По данни на военните няколко израелци са били отведени в линията Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР