Извънредно заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе

...
Извънредно заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе
Коментари Харесай

Извънредно заседание на ОбС – Русе заради „буферния паркинг“ край Дунав мост

Извънредно съвещание на Общински съвет – Русе ще се организира този четвъртък, 21 юли, от 9:00 часа в зала „ Свети Георги “ в постройката на Община Русе.

Основна причина за изключителното съвещание е нуждата от откриването на процедура за основаване възмездно право на градеж за създаване на „ буферен паркинг “ върху парцел – частна общинска благосъстоятелност.

Намерението на Община Русе е да бъде построен буферен паркинг, който да обезпечава изчакването на тежкотоварни коли, рейсове и други ППС, преди прекосяването им на границата с Румъния през „ Дунав мост 1 “. По този метод се планува освобождение на пътните платна по трасето на основен път I-2 (Е70) от колони, изчакващи коли, които основават усложнения и многочислени опасности за сигурността на придвижването в гр. Русе.

Темата ще бъде дискутирана и на взаимно съвещание на непрекъснатите комисии по Териториално устройство и строителство и Законност, публичен ред и сигурност. Заседанието ще се организира от 16:00 часа в Заседателната зала на Община Русе на следващия ден, сряда, 20 юли, и ще се излъчва в формалния YouTube канал на Общински съвет – Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР