Извънредно съвместно заседание на комисиите по външна политика и по

...
Извънредно съвместно заседание на комисиите по външна политика и по
Коментари Харесай

Извънредно заседание на комисиите по външна политика и отбрана заради ракетите в Полша

Извънредно взаимно съвещание на комисиите по външна политика и по защита предизвикаха техните ръководители Христо Гаджев и Екатерина Захариева от ГЕРБ. Повод за съвещанието е напрежението след случая с паднали ракети на територията на Полша, оповестиха от Народното събрание.

По време на изключителното съвещание депутатите от двете комисии ще създадат обзор на всички данни и условия, които са известни по случая все още.

За присъединяване в съвещанието са поканени министърът на външните работи Николай Милков и министърът на защитата Димитър Стоянов, както и шефовете на Военното разузнаване и на Държавна организация " Разузнаване ".

Ръководителите на разследващите служби би трябвало да обяснят пред националните избраници какви опасности съществуват за сигурността на страната ни.

Вчера Русия подложи Украйна на масирани ракетни офанзиви, а вечерта полската страна заяви, че две ракети са паднали на към 10 км от украинската граница на полска територия, при което двама души са починали. Инцидентът стана в граничното с полско село Пшеводув.

Последва незабавно събиране на бюрото за национална сигурност дружно с комисията по националната сигурност и защита, след което от държавното управление на страната оповестиха, че Полша покачва степента на подготвеност на някои военни елементи и обмисля дали е належащо задействането на член 4 от Северноатлантическия контракт.

Днес към този момент президентът Анджей Дуда беше по-предпазлив в изказванията си, като уточни, че няма безапелационни доказателства за това кой я е изстрелял и къде е създадена. Той съобщи, че " най-вероятно " е създадена в Русия, само че това към момента се ревизира. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика за по-късно денем изключителна среща на посланиците на НАТО, с цел да обсъдят събитията в Полша, оповестява още АП. Междувременно съветската страна отхвърли да е изстрелвала ракети в тази част, покрай полската граниа и назова случилото се провокация от украинска страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР