Извънредно положение обяви кметът на Отава Джим Уотсън, причината са

...
Извънредно положение обяви кметът на Отава Джим Уотсън, причината са
Коментари Харесай

Извънредно положение в Отава заради `Конвой на свободата` |

Извънредно състояние разгласи кметът на Отава Джим Уотсън, повода са невижданите 10-дневни блокади от протестиращи водачи на камиони, който сковаха канадската столица, заяви Ройтерс.

Мярката се постанова поради сериозната заплаха и опасност за сигурността и сигурността на жителите, които основават продължаващите демонстрации.

Така се акцентира и потребността от поддръжка от други институции и клонове на държавното управление, излиза наяве от изказване на Уотсън, представено от Българска телеграфна агенция. По-рано той се оплака, че стачкуващите са повече на брой от служителите на реда и управляват обстановката, само че не аде детайлности за това какви ограничения може да наложи. 

Протестът, наименуван " ", стартира като придвижване против въведеното от канадските управляващи условие за имунизация на преминаващите границата със Съединени американски щати водачи на камиони, само че прерасна в по-широка демонстрация на неодобрение срещу противоепидемичните здравни ограничения и държавното управление на премиера Джъстин Трюдо. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР