Изумителни пушки рулца със спанак - всяка хапка е удоволствиеНеобходими

...
Изумителни пушки рулца със спанак - всяка хапка е удоволствиеНеобходими
Коментари Харесай

Пуешки рулца със спанак

Изумителни пушки рулца със спанак - всяка хапка е наслаждение

Необходими Продукти

● пуешки гърди - 900 г (две към 400 г)
● спанак - 450 г свеж бейби
● горгонзола - 200 г
● зехтин - 3 - 4 супени лъжици (Extra Virgin)
● бяло вино - 240 мл изсъхнало
● розмарин - 1 филиз, свеж
● чили - на усет, стрита чушка
● сол
● черен пипер пипер
● зеленчуков бульон

Начин на подготвяне

Тези пуешки рулца със спанак и горгонзола са апетитно и приканващо главно ядене за приятност със фамилията и приятелите. Пуешкото руло се прави с пуешки гърди, обогатени с заряд от спанак, горгонзола и подправки. Добавянето на бяло вино по време на готвене прави месото вкусно и ароматно. Приготвянето е елементарно, просто би трябвало да внимавате да закрепите с клечки и или да завържете вярно рулото, в противоположен случай по време на готвене то ще се разпадне.

Можете да приготвите пуешките рулца непосредствено във фурната или в съд за задушаване на котлон. Ако предпочитате първия способ, можете да изпечете рулцата във фурна при 180 градуса за към един час, до момента в който месото доближи температура 75 градуса.

Ако вместо това изберете втория способ, го сотирайте (като обръщате рулцата да се зачервят от всички страни). След това глазирайте с виното и запечете във фурната за няколко минути. Можете да ги сервирате с печени картофи с розмарин.

Този път взех решение да изпека рулата пуешко със спанак и горгонзола дружно с цели картофи, нарязани на тънки филийки, само че без да стигам до края, а оставям картофа цялостен. Между филийките сложих апетитен шпек и розмарин, поръсени със зехтин.

Ето я и самата рецепта за пуешки рулца със спанак!

Нарежете пуешките гърди на половина, поставете сред стреч филио и начукайте леко с кухненски чук или просто притеснете няколко пъти с длани до към 6-7 мл дебелина. След това подправете с нарязан ситно свеж розмарин, сол, черен пипер и стрита чили чушка.

За пълнежа разстелете върху филийките пуешко прясно нарязан бейби спанак. Ако имате елементарен спанак, задушете го за пет минути и изцедете течността, по-късно разстелете върху филето.

След това навийте, закрепете с клечки или кухненски връв.

Изберете картофи с идентична величина по един за порция. Ако картофите са по-големи, преди да ги печете със солените рулца, ги сварете за 10 мин. Трябва да не са сварени изцяло.

Обелете ги и направете прорези (както е на снимката), в които можете да поставите каквото ви харесва. Например бекон или шпек или друго по ваш усет. Ако пуешките рула са огромни, ги изпечете дружно без предварителна обработка.

Налейте в тавичката вино и зеленчуков бульон. Поставете в съда за печене или в керамични тавички по едно пуешко руло и картоф и печете един час на 180 градуса. Сервирайте с обичана зелена салата. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР