Изцялото новото XC40 по всяка вероятност и то съвсем скоро ще

...
Изцялото новото XC40 по всяка вероятност и
то съвсем скоро ще
Коментари Харесай

XC40: Малкото Volvo с големите възможности

Изцялото новото XC40 по всяка възможност и то напълно скоро ще се трансформира в най-продаваното пазарно предложение на Volvo. За “съжаление ” на актуалния бестселър с извънредно стабилни пазарни позиции XC60 и непрекъснато подобряващото се търсене на изцяло новото му потомство, само че за наслада на марката, това предугаждане би трябвало да се трансформира в действителност единствено след няколко месеца, като главен фактор тук ще бъде пазарното лансиране на XC40 и на най-важния пазар на компанията- Китай.

Бъдещият пазарен триумф на XC40 обаче няма да се дължи главно на реализацията му в Китай, а по-скоро на това, че моделът просто е следващата наистина впечатляваща кола, която Volvo пуска на пазара. Изграден на напълно нова платформа, която ще употребяват всички бъдещи нови Серия 40 компактни коли на марката, автомобилът има три основи предимства- той е представител на непрекъснато набиращият известност SUV сегмент, стилен е, а оборудването му и изпълнението му всякаш са взети назаем от модификационното портфолио на флагманите XC90 и S90.

Новото Volvo XC40 е толкоз положително, че дори преди да завърши световното му пазарно лансиране, към този момент може да се похвали с международни оценки, включително и победа в влиятелния конкурс Автомобил на годината 2018 на Европа, както и с повече от 60 000 генерирани поръчки за покупка от лансирането си на пазара в края на миналата година, и то без колата да е налична на китайския пазар.

Още преди да ни покажат кола в серийната й версия през предходната година, от Volvo анонсираха, че в сърцето на новото XC40 ще бъде заложена концепцията за оптимална персонализация. От марката дадоха обещание, че бъдещите клиенти на колата ще имат възможност да конфигурират своя нов автомобил в голям брой екстериорни и интериорни цветови комбинации, което ще го трансформира в най-пъстроцветния модел в цялата история на марката.



Сега, когато XC40 към този момент е на пазара, виждаме че с изключение на на новите цветови решения, в това число и контрастното осъществяване на екстериора, от Volvo са обърнали сериозно внимание и на въвеждането на нови материали и стилистични цветови схеми за интериора. Уличната мода, градската архитектура, дизайнерските артикули от най-високо качество и поп културата - всички бяха посочени от марката като източници на ентусиазъм при разработката на вътрешността на XC40 и сега имаме опция да забележим тяхното влияние в интериора, като основния акцент попада върху предното табло.

Не всичко при новото Volvo XC40 обаче е свързано с елегантният му и ергономичен интериор и с множеството допълнителни отделения за дребни багажи, завършени в него. От компанията са създали крачка напред и вкарват на пазара няколко интересни дизайн решения, които обещават подобрен комфорт от типа “ама за какво до момента никой не се е сетил ”. Два от най-типичните образци за това са допълнителните отворени отделения за малки предмети от външната страна на крайните задни седалки и специално разработеното кошче за отпадък с класически пружинен похлупак, което е напълно интегрирано в междинната конзола между предните две седалки. Елементарни като концепция, само че изпълнени в типичен Volvo стил, те са измежду тези дребни детайли, които оферират оня по този начин мечтан от производителите плюс сред конкуренцията.

Ергономия и функционалност дава обещание да предложи и междинната подпора на новото XC40, в която са завършени специални чашкодържачи, отделения за монети, карти за разплащане, кабели, пространство за безжично зареждане на мобилен телефон и други. Друга забавна специфичност на колата е спомагателното пространство за багажи, включително и за преносими компютри или няколко бутилки вода, в корите на вратите. Това е реализирано чрез премахването на добре познатите като локация там представители и разработването на неповторим, вграден в предното табло субуфер.

Говорейки за характерен Volvo жанр, може би най-добрия образец, който може да бъде даден за равнището на направа на новото XC40 откриваме в един от най-малките дизайн елементи на интериора- в елегантно оформеното ротиращо се копче за управление на клапата на постъпващия във вътрешността въздух. Класическото студено чувство за метал тук е комбинирано с изключително удовлетворяващо усещане за плавна работа при ротиране, което пък от своя страна докара до действителна петминутна ситуация, в която седях и единствено развъртах копчето. Просто беше толкоз прелестно.

Изключително приятни също по този начин са и предните седалки на XC40, които със своята тънка структура и елегантно оформени подглавници способстват за подобряването на интериорния шир. Задните седалки са също по този начин ергономични, а подглавниците им идват с функционалност за дистанционно прегъване, непосредствено чрез бутон от екрана на бордовата система. Същата предлага елементарен за работа и интуитивен интерфейс, който много наподобява този на смарт телефон, в това число и изведеният си бутон за връщане към основния екран. Именно там откриваме и директни връзки към системите, с които разполага автомобила, а като най-отличителни можем да посочим Pilot Assist, City Safety, камера за видео-наблюдение около цялото транспортно средство и други.

Бордовата инфо-комуникационна система на Volvo XC40 е и мултимедийна, и тук откриваме следващият дребен, само че забавен, жест, който са създали от марката към бъдещите притежатели на модела. По отношение на аудио-изживяването в колата, от компанията дават възможност на лидера да бъде лакомец и да го оптимизира единствено за него, или да бъде готов да споделя с всички. Периферията на подаването на съраунд звука на системата harman/kardon обаче е притежание на всички.

Също по този начин, действително всички ще имат възможност и да употребяват новото XC40, благодарение на функционалността за споделено ръководство от приложенито за мобилни телефони Volvo on Call. То дава възможност на притежателя да предостави своя автомобил на представители на семейството си или на другари, като за целта от приложението се генерира специален софтуерен ключ. С приложението клиентът може също по този начин отдалечено да отключва/заключва своята кола, да изпраща към бордовата система координати за идващото пътешестване, да проследява историята на експлоатацията на транспортното средство, да настройва климатичната апаратура, да изпраща сигнал за незабавна помощ и други.

Въпреки относително компактните си габарати, включително и междуосие, и с изявена висока структура, Volvo XC40 предлага отлична употреба и на високоскоростни пътища. SUV-моделът стъпва чудесно на пътя, като накланянията на купето са оскъдни при употреба и на стъпка след признатото за разумно. Автомобилът се чувства изключително комфортно и в градска обстановка, като предлага изненадваща маневреност с добавеното успокоение на високата позиция на седене.

По отношение на задвижващите елементи, с които се предлага Volvo XC40, то дебютира с избор сред два агрегата- редови, четирицилиндров дизелов със 190 конски сили, и извънредно динамичен, само че и балансиран откъм разход на гориво бензинов T5 с респектиращите 250 конски сили, като и двата мотора са съчетани с осемстепенна автоматизирана предавателна кутия, която предлага пъргава работа и в ръчен режим на ръководство. Същата, подобно на задвижващия елемент и общото управление на автомобила, се променят като работа при избор на един от основните четири режима на работа на колата- Eco, Comfort, Off Road и Dynamic (+Individual), като най-осезаема е разликата при избор на режим офроуд.

От Volvo са дотам, а както показват обстоятелствата и изцяло основателно, уверени в качествата на XC40, че обещават той да се трансформира в един истински многопрофилен автомобил, подготвен да отговори на условията на целия пазар. Само преди няколко дни моделът беше представен plug-in хибридна версия, а следващи стъпки в модификационната му еволюция ще бъдат пазарното лансиране на негова трицилиндрова версия, както и такава с напълно електрическа задвижваща система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР