Изцяло нов съвет на директорите ще управлява Държавна консолидационна компания“

...
Изцяло нов съвет на директорите ще управлява Държавна консолидационна компания“
Коментари Харесай

Изцяло нов борд на директорите застава начело на „Държавна консолидационна компания“

Изцяло нов съвет на шефовете ще ръководи „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД. Днес той е вписан в Търговския указател.

Начело на мегахолдингът с разнороден портфейл от компании от разнообразни браншове застава петчленен ръб, в който влизат - Ивайло Цветанов Лилов, Смиляна Николова Нитова - Кръстева, Даниел Киров Милев, Михаил Тодоров Кумчев и Таня Найденова Митова.

Те имат мандат да ръководят държавната компания до 4 февруари 2027 година.

Дружеството ще се съставлява от изпълнителния шеф Михаил Тодоров Кумчев независимо, както и от Смиляна Николова Нитова - Кръстева и Таня Найденова Митова единствено дружно.

В Народното събрание вицепремиерът и министъра на стопанската система Корнелия Нинова изясни, че остарелият изпълнителен шеф е подал молба за освобождение по лично предпочитание, а тя е сменила и останалите членове на борда. Мотивът й е бил за усъвършенстване на работата на държавните предприятия в холдинга.

Присъединените към мегахолдинга държавни сдружения бяха включвани в описите за приватизация сред 1996 и 2017 година, когато бе разгласен краят на този развой. Някои от тези компании - след неведнъж предложение на разнообразни търгове (с следващо понижаване на цената им) - по този начин и останаха непродадени. И поради трайна липса на инвеститорски интерес, най-сетне бяха вкарани под шапката на " Държавна консолидационна компания ".

Става дума общо за 19 компании, измежду които са и няколко " колоса " във военната промишленост, строителството и хранително-вкусовата индустрия. Осем от тях обаче са в разпродажба или неплатежоспособност, тъй че е цялостна мистерия каква стойност дават те на холдинга.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР