Изцяло електрическият пикап Tesla Cybertruck ще има доста необичайно местоположение

...
Изцяло електрическият пикап Tesla Cybertruck ще има доста необичайно местоположение
Коментари Харесай

Дали това е най-подходящото място за гнездото за зареждане на Tesla Cybertruck?


Изцяло електрическият пикап Tesla Cybertruck ще има много извънредно местонахождение на гнездото за зареждане. И то се промени по отношение на показаните по-рано версии на дълго чакания модел.

Наскоро автомобилът беше показан на първото издание на „ Electric cars and coffee “ в автомобилния музей „ Питърсен “ в Калифорния. Трудно е да се каже до каква степен е непосредствен до серийната версия – сигурно е по-усъвършенстван от първичния вид.

При представянето си Tesla Cybertruck беше оборудван със видим похлупак за зареждане зад задното колело. Левият заден сектор е типичното място, където Tesla слага входове за зареждане на своите електрически автомобили.

В случая с демонстрационния автомобил на Франц декор Холцхаузен по време на неотдавнашното събитие обаче позицията на входа за зареждане беше друга – в левия заден калник, както можем да забележим на фотосите.

Зад дребен похлупак се намира относително дребният вход за зареждане по северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) на Tesla, прочут от Model 3, Model S, Model X и Model Y.

Трябва да признаем, че по-голям вход за зареждане, като CCS1, най-вероятно няма да се побере вътре или най-малко ще бъде мъчно. В случая на настоящето място има специфична светлина за положението на зареждане, завършена като триъгълник, с цел да ни припомня за формата на кибер автомобила.

Основният въпрос е дали това съответно местонахождение е положително. Все отново това е пикап и някои може да го употребяват за сериозна работа, а други ще се движат отвън пътя. Чудим се дали капакът за зареждане ще се замърсява непрекъснато. Ако разгледате деликатно изображението на отворената клапа, ще видите някои дребни следи от замърсяване, които към този момент са налице.

Тъй като капакът е моторизиран, не се постанова човек да го допира, с цел да го отвори, тъй че най-малко отчасти би пренебрегнал въпроса със замърсяването. Друг евентуален проблем може да бъде щета, изключително при сложен терен. Третото нещо, което би трябвало да се вземе поради, е височината. Не е ли прекомерно ниска, с цел да е комфортна в всекидневието?

Предполагаме, че Tesla има намерение да конфигурира входа за зареждане в калника от позиция на разноските. Вероятно е доста по-евтино да се създаде автомобил с по-сложен пластмасов калник, в сравнение с да се изреже отвор в екзоскелета от неръждаема стомана, както беше концепцията в началото.

При Модел 3/Модел Y входът за зареждане е инсталиран в зоната на светлините, тъй че още веднъж евентуално става въпрос за място, което е по-лесно/евтино за произвеждане, в сравнение с в тази ситуация с панелите на каросерията. Подобно е ситуацията и при Модел S/Модел X.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР