Изтребители на германските военновъздушни сили са прихванали неидентифициран руски военен

...
Изтребители на германските военновъздушни сили са прихванали неидентифициран руски военен
Коментари Харесай

Германски изтребители прихванаха руски разузнавателен самолет

Изтребители на немските военновъздушни сили са прихванали неидентифициран съветски боен аероплан над Балтийско море. Изтребителят " Илюшин Ил-20 " е навлязъл във въздушното пространство над Балтийско море, което се следи от НАТО, без да подаде сигнал на транспондера или без авансово предизвестие. В отговор на това немски изтребители също са изхвърчали след сигнала за паника.

Руският изтребител се е появил на военния радар въз основата на НАТО в Емари, Естония. След това са изхвърчали няколко изтребителя на немските военновъздушни сили, подкрепени от италиански и испански военни самолети. Датските и шведските военновъздушни сили също са пратили свои изтребители в региона.

" Ил-20 " се употребява от съветските военни за разследващи полети. Тъй като самолетът се е движел без сигнал и без полетен проект, той е представлявал заплаха за гражданските пътнически самолети.

Изтребителите на НАТО са го ескортирали, до момента в който не е напуснал още веднъж интернационалното въздушно пространство над Балтийско море. Това категорично не е нарушаване на въздушното пространство, само че силите за бързо реагиране на НАТО се подвигат общоприетоо в такива случаи.

  " Подобни обстановки във въздуха се вземат решение по високопрофесионален метод. След идентифицирането поддържаме образен контакт и съпровождаме самолета, до момента в който той още веднъж напусне интернационалното въздушно пространство ", споделя представител на немските Военновъздушни сили.

От началото на съветската нападателна война против Украйна съветски военни самолети все по-често прелитат над Балтийско море. Финландия и Япония също са съобщили за нарушавания на въздушното пространство от съветски самолети от началото на войната. Навлизането на съветски самолети е провокирало огромно безпокойствие и в двете страни.

НАТО допуска, че това са разследващи полети.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР