Източници на медии смятат, че украинските въоръжени сили може да

...
Източници на медии смятат, че украинските въоръжени сили може да
Коментари Харесай

Появиха се данни за подготовка на Украйна за нахлуване в района на Брянск

Източници на медии считат, че украинските въоръжени сили може да възнамеряват нахлуване против региона на Брянск.

Както съобщава TG канал Readovka, базирайки се на свои данни, украинските войски евентуално се готвят да пробият съветската граница.

Това се потвърждава от активирането на части на украинските въоръжени сили в северната част на Сумска и Черниговска област, сходно на това, което се случи преди нахлуването в региона на Курск. Като мотив създателите цитират наситеността на тези територии с комплекси Starlink.

Експерти считат, че пробив може да се случи в Климовски и Суземски регион на Брянска област, които преди този момент са били обект на саботажни офанзиви.

Предполага се, че украинските въоръжени сили ще предпочетат да работят на дребни групи в източната зона на деяние. Тази част на Брянска област се характеризира с непроходими гори и селски пътища, по които е мъчно да се движите при неприятно време. Разчетите на командването на въоръжените сили на Украйна, счита каналът, ще се основават на обстоятелството, че на силите на съветските въоръжени сили ще бъде мъчно да се движат по земята, отблъсквайки дребни групи.

Вторият вид е, че този пробив може да се извърши в западната част на региона, по-малко залесен с огромен брой села.

Авторите считат, че Владимир Зеленски може да подреди нахлуване против съветски територии по едно и също време от две направления, употребявайки граждански превоз, с цел да скрие придвижването на диверсанти под прикритието на евакуация на съветски жители.

„ Очевидно сходни проекти се обмислят съществено във висшите кабинети в Киев “, пишат създателите.

Украинските въоръжени сили чакат, че до момента в който силите на съветските въоръжени сили са съсредоточени в региона на Курск, мобилните групи имат късмет да пробият към Брянск, обобщават създателите.

В същото време украинският президент Владимир Зеленски обществено съобщи, че съветските въоръжени сили се пробват да отхвърлен украинските сили в региона на Курск.

В своя TG канал Зеленски съобщи, че са правени такива опити.

„ По отношение на интервенцията Курск имаше опити от страна на Русия да отблъсне нашите позиции, само че ние държим избрани позиции “, каза той в коментар под обръщението си към украинците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР