Около 30 415 души, в това число близо 8000 деца,

...
Около 30 415 души, в това число близо 8000 деца,
Коментари Харесай

Русия е евакуирала над 30 000 души заради украинска атака

Около 30 415 души, включително близо 8000 деца, са били евакуирани от граничещи с Украйна региони поради обстрел и набези, съобщи съветският омбудсман Татяна Москалкова в оповестени през днешния ден мнения.

Евакуираните са подслонени в близо 1000 центъра за краткотрайно настаняване в цяла Русия.

Украйна, подложена на съветска инвазия от февруари 2022 година, отвърна с обстрел и други офанзиви против пограничните региони на Русия, като военните настояват, че ударите са ориентирани против основна за военната акция на Москва инфраструктура.

През август украинските сили нахлуха в Курска област, като завзеха десетки селища и от този момент удържат множеството позиции.

Москалкова съобщи, че е получила сигнали за повече от 1000 съветски жители от Курск, чието местоположение е незнайно и за които се твърди, че са били отвлечени от украинските сили.

Ройтерс не може да ревизира по самостоятелен метод изнесените от Москалкова данни. За момента няма мнения по въпроса от Киев. И двете страни отхвърлят да са нападали или държали в плен цивилни, само че във войната са починали хиляди хора, по-голямата част от които са украинци.

В изявлението Москалкова съобщи също, че е посетила над 2000 украински военнопленници в Русия и че сходни визити на съветски пленници е направил нейният сътрудник в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР