Близката връзка между Москва и Пхенян е отдавна известна. Фактът,

...
Близката връзка между Москва и Пхенян е отдавна известна. Фактът,
Коментари Харесай

Северна Корея е разположила войници на фронта в Украйна - Булевард България

Близката връзка сред Москва и Пхенян е от дълго време известна. Фактът, че Северна Корея поддържа съдружника си с оръжия, също се счита за обществена загадка.

За първи път обаче има индикации, че и бойци от Северна Корея се борят в съветската нападателна война против Украйна.

„ Наблюдаваме засилващ се съюз сред Русия и режими като Северна Корея. Вече не става въпрос единствено за доставки на оръжие, само че и за изпращане на севернокорейски бойци в поддръжка на силите на окупатора “, съобщи Зеленски във видеообръщението си в неделя.

Миналата седмица украинският вестник „ Kyiv Post “ заяви, като се базира на източници от разузнаването, че шестима севернокорейски бойци са били убити при украинска ракетна офанзива на окупираната от Русия територия край Донецк. Южнокорейският министър на защитата Ким Йонг Хьон тогава съобщи, че е „ доста евентуално “ тази информация да е вярна.

Кремъл към момента не е коментирал публично украинските изказвания.

" Spiegel " цитира съветски военни блогъри, съгласно които севернокорейските офицери са били на полигон. Те настояват, че като " обмяна на опит " съветските бойци са показвали на „ другарските военни “ по какъв начин се приготвят за офанзиви и отбранителни маневри, когато е осъществено ракетното нахлуване.

Тази информация не може да бъде без значение тествана. Немското издание обаче отбелязва, че в доста случаи блогърите са прави поради околните си контакти с съветската войска.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР