Източникът съобщава, че премиерът на държавата от Залива шейх Мохамед

...
Източникът съобщава, че премиерът на държавата от Залива шейх Мохамед
Коментари Харесай

Лидерът на талибаните и катарският премиер на тайна среща, но уведомили Белия дом

Източникът оповестява, че министър председателят на страната от Залива шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани се е срещнал с висшия водач на талибаните Хайбатула Ахундзада в южния афганистански град Кандахар.

Правителството на американския президент Джо Байдън е било осведомено за срещата и взе участие в координирането на всички въпроси, разисквани от катарския министър председател и талибанския водач, акцентира източникът на Ройтерс.

Съобщава се, че шейх Мохамед е разискал с Хайбатула Ахундзада нуждата от това да бъде анулирана настоящите в Афганистан забрани, свързани с образованието на девойките и наемането на дами на работа.

Срещата е дипломатически триумф за Катар, чиито управляващи се отнасят сериозно към въведените от талибаните ограничавания във връзка с дамите и в това време имат отдавнашни връзки с талибанското придвижване. Именно тези си връзки се пробва да употребява Доха, с цел да спомогне за възстановяване на връзките сред Кабул и интернационалната общественост, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР