"Източникът на диверсификация да не се окаже другият по-голям брат?

...
"Източникът на диверсификация да не се окаже другият по-голям брат?
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Премиерът по закон няма право да договаря енергийни суровини

"Източникът на диверсификация да не се окаже другият по-голям брат? Или управлявайте, или си отивайте, ще извършите положително ", сподели депутатът от Движение за права и свободи

Движение за права и свободи укори премиера за договарянето на полутечен газ от Съединени американски щати, като беше безапелационен, че стремежът на ръководещите не е към диверсификация, а подмяна на единия огромен брат с другия огромен брат - в тази ситуация, като източник на газови доставки, съобщи

"Министър-председателят по законите на България няма никакво право да договаря никакви енергийни първични материали, никакви ", съобщи Рамадан Аталай от парламентарната естрада по време на дебатите за краткотрайна комисия, която да обясни за какво спря съветският газ.

Той означи, че незабавно след срещата в Европейски Съюз, на която Брюксел е обсъждал общи газови доставки, българският министър председател "си хваща торбите, отива в Америка и договаря газ ".

"И единственият източник, с който диверсифицирате, да не се окаже другият по-голям брат, от което България тегли до момента ", предизвести Аталай. "Защо не отидете в Алжир, за какво не отидете в Катар? Нали дружно с Европейския съюз щяхте да го извършите? ", попита той ръководещите.

"Диверсификацията я разбирам да се разгласи от борсата за опазване на потенциал и всичките производители да дойдат, да си заявят и кой какво може да доставя. Какво обикаляме? Какво вършим? ", попита депутатът от Движение за права и свободи.

Той подсети, че по време на газовата рецесия през 2009 година, когато е бил отпред на енергийната комисия в Народно събрание, в действителност е липсвала диверсификация на източници и пътища за газа. "Ние през днешния ден не можем да кажем, че нямаме диверсификация на тръбите и пътищата. Тогава нямаше опция нито от Турция, нито Румъния ", напомни Аталай, като добави, че казусът с гръцката връзка е бил геополитически.

"Колеги, откакто дойдохте в този парламент, може би бях единственият, който излезе и сподели: "Очакванията ни към вас са доста огромни ". Млади сте, енергични сте, трябваше да навлезете в час, колкото се може по-бързо, а не да застанете на амбразурата да защитавате тези, които не схващат ръководството ", обърна се към "Продължаваме смяната " Аталай.

"Или вземете управлявайте тази страна, или си отивайте. Ако си отидете, ще извършите доста по-голямо положително на страната ", заключи той, приветстван от опозицията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР