Източник: www.truckexpo.eu TRUCK EXPO за тази година е вече в

...
Източник: www.truckexpo.eu TRUCK EXPO за тази година е вече в
Коментари Харесай

TRUCK EXPO 2018 - страхотната история за мощта и силата на най-големите на пътя

Източник: www.truckexpo.eu

TRUCK EXPO за тази година е към този момент в историята. И то каква история единствено! Над 4000 посетители преминаха през откритите изложбени площи на летище Лесново, с цел да разгледат най-големите на пътя. 54 фирми-изложители и над 600 експоната показаха цялата гама индустриални транспортни средства, продукти и услуги в бранша на тежкия автомобилен превоз. „ И макар, че обсъжданите ограничения по пакет Мобилност 1 създават напрежение в средите на международните превозвачи, и тази година TRUCK EXPO притегли доста специализирани посетители, като бяха подписани и не малко сделки ”, означи ръководителят на секция „ Товарни коли “ и член на УС на Асоциацията на автомобилните производители Георги Загоров.

Възможността да тестват експонатите и да придобият директни усещания за качествата им, помогнаха на транспортните компании да направят правилен избор за идната си покупка. А тази година конкуренцията за вниманието на публиката беше изключително оспорвана. DAF отбеляза 90-годишнината от основаването си и се похвали на ревюто с два от моделите си – XF и CF, които станаха „ Камион на 2018-та година “. Юбилей означи и RENAULT TRUCKS, като показа за първи път лимитираната си серия влекачи от Гама Т за транспорт на дълги дистанции, основана по случай 10-годишнината на марката в България.

SCANIA посрещаше посетителите с флагмана си S650, с напълно новия V8 мотор и не пропусна да впечатли професионалистите с камиона си R450, спечелил най-престижния 1000-точков относителен тест в Германия. MAN пък показва транспортна ефективност и комфорт с новия TGX Efficient line3, Moдел от 2018г., с голям брой нововъведения и усъвършенствания, които му разрешават да покрие екологичния стандарт EURO 6 и да понижи разхода на гориво с 2 л./100 км.

Нестандартна проява на удобствата в кабината на камионите Volvo FH Reloaded и Volvo FH16 направи легендата на българския волейбол Евгени Иванов – Пушката по време на ревюто в Лесново. Със своя ръст от 210 см той потвърди, че високата кабина Globetrotter XL дава достатъчно пространство за придвижване даже и при изправен стоеж.

На щанда на Mercedes-Benz и на пистата за тест драйв вниманието привличаха влекачите Actros Fuel Duel, а премиерно марката представи третото потомство Sprinter – ван с ненадминато равнище на съгласуваност и несравнимо многообразие от разновидности (1700). Мото-Пфое сподели новия Ford Tourneo Custom – модел 2018 и множеството

вградени технологии в помощ на водача - система за алармиране при съществуване на автомобил в мъртвата точка; интелигентен ограничител на скоростта; система за засичане на придвижване, в случай че се движите на заден ход и адаптивен круиз надзор, който с изключение на скорост, поддържа и дистанциия с предния автомобил.

Peugeot се включи в технологичната надпревара с новия Boxer и неговите аудиосистеми с функционалността свободни ръце с Bluetooth и USB вход, както и с 5-инчов сензорен дисплей - международна премиера в сегмента. Сред най-коментираните на ревюто се оказа лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles – с маневрения и стилен Piaggio Porter и очарователния триколесен Piaggio Ape („ пчела “ на италиански).

На TRUCK EXPO 2018 видяхме още Mitsubishi L200 с доказаната в рали Дакар система за постоянно задвижване на четирите колела (4WD), ISUZU D-Max - определен за Многофункционален автомобил на 2018 година и Volkswagen Crafter - Международен ван на 2017 година. Ford показа Ranger - единственият пикап в света с 5 звезди на EuroNCAP и Custom – също с 5 звезди за сигурност на EuroNCAP.

Редом до камионите, на летище Лесново тази година бяха изложени и автобусите на ISUZU, OTOKAR и SCANIA, както и най-новите модели прикачна техника. Освен традиционните представители на производители като Schmitz Cargobull, Krone, Koegel, Meiller и Wielton, за първи път на TRUCK EXPO 2018 присъства австрийската марка бордови полуремаркета BERGER и френските хладилни полуремаркета CHEREAU. Вносителите на хладилните елементи Carrier и ThermoKing, както и на силовите елементи, шасита и кормилни уредби ZF, също бяха показани на най-голямото профилирано ревю в сектора. Там бяха и компании за масла, резервни елементи, аксесоари и консумативи, сервизно съоръжение, вериги бензиностанции, финансови и застрахователни артикули и услуги - всичко, от което промишлеността има потребност, бе събрано на едно място.

Но тази година уредниците от Асоциацията на автомобилните производители бяха помислили и за всички малки и огромни почитатели на тежките машини. Потокът искащи да тестват новите модели в тест драйва за експерти не спираше и в трите дни на ревюто. Приятните мигове продължаваха в кетъринг зоната, до момента в който деца се забавляваха в света на пътните знаци в специално проведения детски ъгъл на ТОТАЛ.

За да оказват помощ в избора на печелившите, именно там се състоя тегленето на томболата на TRUCK EXPO 2018. Общо 8 девойки и момчета се включиха в тегленето на наградите, под зоркия взор на комисия, в състав: Георги Загоров – представител на ААП, Мартин Градев – представител на летище Лесново и Таня Иванова, определена на случаен принцип измежду посетителите на изложението. А премиите на TRUCK EXPO 2018 - от мултитулчета, през брандирани якета и авто аксесоари, до ваучери за гориво на стойност 100 лева – потеглиха към късметлии от София, Божурище, Елин Пелин, Дупница, Благоевград, Варна, Стара Загора, Плевен, Габрово, Хасково, Пазарджик, Велико Търново, Нови Искър, Правец, Радомир, Павликени, Йоаким Груево, Бургас, Байлово, Враца, Сливен, Ловеч, Симитли и много други градове и села в цялата страна. Чакаме идващото TRUCK EXPO догодина, с цел да продължим страхотната история за мощта и силата на най-големите на пътя.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР