Източник: www.government.bg Една от най-иновативните компании в света в производството на

...
Източник: www.government.bg Една от най-иновативните компании в
света в производството на
Коментари Харесай

Компания за модулни електромобили с интерес към България

Източник: www.government.bg

Една от най-иновативните компании в света в производството на електромобили „ OSVehicle “ демонстрира интерес към България. По покана на „ LauncHub Ventures “, на посещаване в страната ни е госпожа Юки Лиу, съосновател на компанията, която се срещна със заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. Двамата обсъдиха плановете на предприятието за разкриване на ново произвеждане в Европа като бяха показани опциите за инвестиции в страната ни.

„ България е една от 9-те държави-членки на Европейски Съюз, които със Съвместна декларация са подкрепили предпочитаното развиване на електрическата подвижност в Европа “, каза зам.-министър Манолев. Той информира и че през последните години се изпълнява национален проект за поощряване на електрическата подвижност, а сега се разработва Национална стратегия с Пътна карта за развиване на електрическата мобилност в България за интервала до 2025 година и хоризонт до 2030 година „ Налице е устойчива тенденция като отчитаме растеж от 243% при чистите електрически автомобили и 718% при хибридите в интервала 2012 – 2014 година “, добави Александър Манолев. По думите му обаче към момента те заемат най-малък брой от всички регистрирани транспортни средства – под 1%. „ Затова се надяваме, че в случай че изберете нашата страна за една бъдеща инвестиция, това ще насърчи и процеса за по-масово навлизане на електрическата подвижност, като ще можете да разчитате и на подкрепа от страната, тъй като това е национален приоритет “, сподели още икономическият заместник-министър.

„ OSVehicle “, които са в развой на ребрандиране под името „ Open Motors “, са специализирани в проектирането и производството на транспортни средства с отворена рамка – шаси, което да позволи надграждането му, без да се налага смяната на колата. Или с други думи – превозни средства, които могат да се надграждат ( “upgrade ”). Това е противоположно на философията в автомобилната промишленост, която предполага непрекъснато излизане на нови модели, които да заменят старите. Целта им е техните транспортни средства да се ползват за доста по-дълъг интервал като клиентите им просто заменят различни компоненти, с цел да дават отговор те на променящите им се потребности.

Проектите на компанията, които към този момент са обявени, включват BusyBee, първият пътнически законен градски автомобил, построен на отворената платформа FabCar, автомобил, показан на Fab10 в Барселона, който може да бъде издигнат напълно във FabLab, SPA`s Luxury EV, от историческа италианска марка и са направени от нови високотехнологични материали, "Maker`s Car ", коли, основани от производители с локални материали като тъкани и дърво, и NIKA, първият свързан автомобил, основан особено, с цел да даде възможност за разработка на приложения.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР