Източник: УМБАЛСМ Пирогов Университетската многопрофилна болница за активно лечение и

...
Източник: УМБАЛСМ Пирогов Университетската многопрофилна болница за активно лечение и
Коментари Харесай

Пирогов отново ще работи с Фонда за лечение на деца

Източник: УМБАЛСМ " Пирогов "

Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов” сполучливо завърши процедура по Закона за публичните поръчки (ЗОП) за доставка на медицински произведения за потребностите на болничното заведение при лекуване на деца през Център „ Фонд за лечение”. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Пациентите до 18-годишна възраст, при които се употребяват медицински произведения, чиято стойност покрива се покрива от

Център „ Фонд за ление на деца”, още веднъж ще могат да се лекуват в болничното заведение.

Междувременно от Фонда за лекуване на деца оповестиха, че 31 души ще получат организационно и финансово подкрепяне за лекуване. На 24 януари е извършено съвещание на Обществения съвет, на което са прегледани заявките на 54 деца. Очаква се през днешния ден да бъдат оповестени решенията му.

6 дребни пациенти, с тежки и редки болести, ще заминат да се лекуват в чужбина. Заявления на други 12 деца за отсрочени поради изчакване на подобаващи предложения от задгранични лечебни заведения и даване на спомагателни документи от страна на родителите и външни консултанти. Общественият съвет към фонда е одобрил документите на 25 деца. Те ще се лекуват в нашата страна и ще получат скъпоструващи медикаменти и медицински произведения.

Съветът е отсрочил 1 заявление до показване на спомагателна здравна експертиза и документи. На съвещанието е прегледано и развиването по заявките на общо 10 деца.

Свързани публикации.. Търсят средства за ремонт на клиники в Пирогов 0 Пирогов се снабди с детска площадка 0 Детската хирургия на Пирогов получи скъпо подаяние 0

Отпусната сума за лекуване в чужбина,

включително с формуляр S2, е 358,127,00 евро, а за лекуване в България –196,768,00 лева, прецизираха от Център „ Фонд за лекуване на деца “.

По-рано тази година ( 10 януари) Общественият съвет прегледа заявките на 66 деца, от които бяха утвърден документите на 43. Тогава Фондът изпрати 10 деца за лекуване зад граница, а заявките на 4 бяха върнати заради изчакване на предложения от задгранични клиники. Бе решено и 33 деца да получат скъпоструващи лекарства и лекуване в страната ни.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР