Източник: УМБАЛ Бургас УМБАЛ Бургас получи нова апаратура като дарение.

...
Източник: УМБАЛ Бургас УМБАЛ Бургас получи нова апаратура като дарение.
Коментари Харесай

Дариха нова техника на УМБАЛ Бургас

Източник: УМБАЛ Бургас

УМБАЛ Бургас получи нова инсталация като подаяние. Част от нея открива елементарно и безболезнено

вени при бебета и дребни деца. Веноскопът ще бъде от изгода най-много на педиатрите от Първо детско поделение.

Отделението получи и 10 инхалатора, които ще подобрят изискванията на лекуване. Цялата инсталация, която е на стойност близо 4 000 лева,

е предоставена от фондация „ Арусяк Чакърян”. Тя е със седалище Кьолн, Германия, само че подкрепя публичната педиатрия в България.

„ Лекуваме тежко заболели деца на възраст 0 дни до 3-годишна възраст. В тази възраст венозното приложение на антибиотици и други лекарства е единственият верен метод на лекуване. Веноскопът ще ни бъде от огромна помощ и ще спести психотравмата на децата и майките”, разяснява доктор Борис Ангелов , шеф на Първо детско поделение на УМБАЛ Бургас.

До момента детското поделение е разполагало единствено с 5 инхалатора при потенциал от 25 кревати. „ Имаме деца, при които се постановат инхалации 6-8 пъти в денонощието. С тази численост ще можем да оставяме инхалаторите при леглата на децата за самостоятелна употреба”, изясни още доктор Ангелов.

Свързани публикации.. УМБАЛ Бургас получи нов 4D ехограф 0 Капачките, които избавят живот 0 Спасиха живота на 4-месечно бебе с голям израстък 0

Вените при бебетата се виждат и намират мъчно, а дареният уред ще спести многократното бодене на кожата на малчуганите за слагане на абокат. Апаратът локализира вените благодарение на светлината и по този метод медицинските сестри и лекарите могат да дефинират по-точно мястото на абоката.

УМБАЛ Бургас обясниха, че през последните години от ден на ден тежко заболели деца и такива с неуточнена диагноза биват изпращани при тях. Годишно през Първо детско поделение на лечебното заведение в морския град минават към 2000 пациенти.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР