източник: Проучвания сочат, че екстрактът от гроздови семена може да

...
източник: Проучвания сочат, че екстрактът от гроздови семена може да
Коментари Харесай

Екстрактът от гроздови семена – мощно средство срещу рак

източник:

Проучвания сочат, че екстрактът от гроздови семена може да предотврати кожните тумори , рака на гърдата, дебелото черво, белия дроб и на простата.

Предишни проучвания демонстрират също, че екстрактът от гроздови семена съдържа полифеноли , като най-концентрираният полифенол, се назовава проантоцианидин. Той се намира в обвивката и в сока на гроздето, само че е с най-висока централизация в семената.

Мощен фитохимикал, който се концентрира във външната част на тъмночервеното грозде, е ресвератролът . Той има антибактериално и противогъбично свойство. Доказано е, че ресвератролът понижава честотата на туморите и блокира биологичните съединения, стимулиращи рака.

Направено е тестване върху животни, с което се потвърждава, че локалното приложение на дестилат от гроздово семе върху тумори, понижава тяхното количество и размери. Също по този начин той предотвратява превръщането на кожни папиломи в карциноми .

Според някои проучвания потреблението на екстракта от гроздови семена е по-ефективно при туморни формирания, в сравнение с някои типове химиотерапия за елиминиране на раковите кафези. Така се обезпечава целеустремено деяние против туморните съединения, а здравите кафези остават неповредени.

Свързани публикации.. Нисковъглехидратната диета не е здравословна 0 Как работи кетогенната диета? 0 Противовъзпалителна диета - да си върнем салдото 0

Не е ясно дали нарасналата консумация на грозде може да докара до същите изгоди, както потреблението на екстракта от гроздови семена. Здравословните изгоди в пресния плод са лимитирани, защото рядко се ядат семената. Полезните съставки са ефикасни, когато се употребяват в умерени количества за по-продължителен интервал от време. Така че неочакваното нарастване на потреблението от грозде след диагностика на рака, е малко евентуално да го излекува, само че може да усили имунитета , с цел да се пребори с него.

Екстрактът от гроздови семена оказва помощ и при сърдечносъдови болести , хипертония, висок холестерол, болести на очите, свързани с диабета, забавя стареенето, понижава отоците, предотвратява бактериалните и вирусните инфекции като вагинална кандидоза, стопира косопада и управлява кръвната захар. Ефективен е и при артрит, защото усилва костната компактност и мощ и понижава болката в ставите.

Преди приема на екстракта от гроздови семена, се предлага и консултация с доктор , защото той съдържа някои странични резултати.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР