източник: Лукът е средство, което може да предотврати най-малката настинка,

...
източник: Лукът е средство, което може да предотврати най-малката настинка,
Коментари Харесай

Лук – помага при редица болести

източник:

Лукът е средство, което може да предотврати най-малката простуда, тежки болести, а даже и рак . Той съдържа селен, подтикващ имунната система. Поставянето на лук на ходилата, оказва помощ за бързото прекосяване на хремата. Манганът в него защищава организма от грип. Лукът е богат на антиоксиданти, които предотвратяват раковите болести.

Според проучвания лукът се бори сполучливо с ушните болести. Подпомага успокояването на респираторните болести като астма . Предотвратява и алергиите, като попречва клетките да освобождават хистамин.

Той е отличен източник на витамин C и B6, фолиева киселина, желязо и калий. Алицинът в него оказва помощ при диабет и намалява кръвното налягане. Външните пластове на лука са по-концентрирани с флавоноиди, в сравнение с вътрешните. Те са потребни за здравето на сърцето.

Хранителните изгоди от лука може да се припишат на инулина , който е източник на потребните бактерии в червата. Естествените пребиотици в лука, облекчават запека, усъвършенстват съня и даже понижават напрежението. Помагат и за лекуване на болки в стомаха.

Лукът предотвратява и остеопорозата. Жените, които ядат постоянно лук, имат 5% повече костна маса, от тези, които не го употребяват.

Той подтиква производството на протеина глутатион , който понижава риска от глаукома, недъгавост на макулата и катаракта.

Свързани публикации.. Защо рязането на лука ни разплаква? (видео) 0 Чесънът предотвратява развиването на рак 0 Лук и антибиотици – неприятна композиция 0

При комбинацията на лук и чесън, изгодите се усилват, защото и двата зеленчука са противовъзпалителни и болкоуспокояващи средства.

Лукът е потребен и за кожата, тъй като съдържа витамин А, E и C. Той я защищава от прибързано стареене и бръчки. Прави я мека и ѝ придава мекост. Лукът се употребява и за лекуване на акне . Премахва също тъмните петна и предотвратява пигментациите.

Освен за кожа, лукът е отлично средство и за косата. Той предизвиква растежа ѝ, като я прави мощна и гъста. Нанасянето на сок от лук върху скалпа, усилва кръвоснабдяването на космените фотикули и в следствие косата е по-обемна. Лукът даже е средство за елиминиране пърхота и въшките в косата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР