Източник и снимки: Novini.bgСпор между висшите магистрати се породи днес

...
Източник и снимки: Novini.bgСпор между висшите магистрати се породи днес
Коментари Харесай

Министър Данаил Кирилов се ядоса и влезе в пререкания с член на ВСС

Източник и фотоси: Novini.bg

Спор сред висшите магистрати се породи през днешния ден поради метода, по който Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) би трябвало да гласоподава върнатия от президента декрет за избора на нов основен прокурор. Членовете се впуснаха в юридически разяснения, което породи конфликт сред правосъдния министър Данаил Кирилов и Атанаска Дишева.

Двамата влезнаха в пререкания по отношение на тълкувания на Конституцията. За малко даже Кирилов напусна залата, като мястото му бе заето от Боян Магдалинчев.

" Много добре знаем, че указът не може да се нападна, а че това е акт, който може да се оспори под Конституционния съд. Правим нещата изкуствено да се проточват ", разяснява той.

По-късно Данаил Кирилов заяви, че няма да обърне внимание на политическите нюанси в изявленията.

Пленумът на Висш съдебен съвет спори дълго дали да приключи досегашната процедура и да започва нова за избор на основен прокурор. Или да отхвърли указа на президента и да прегласува първичния си избор. Атанаска Дишева настоя, че се подценява предлагането й " за две различни решения в един диспозитив ".



" Никак правно точно не е синтактичното пояснение на морфемите ", заяви Данаил Кирилов, който се и аргументира, че системата за гласоподаване не може да разреши такова гласоподаване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР