Източник: БЛС Всяка година между 400 и 500 медици напускат

...
Източник: БЛС Всяка година между 400 и 500 медици напускат
Коментари Харесай

357 медици са предпочели работа в чужбина през 2017 г.

Източник: БЛС

Всяка година сред 400 и 500 медици напущат страната, с цел да работят в чужбина. През 2017 година техният брой е 357, като най-предпочитаните дестинации за кариерно развиване са Германия, Англия и Франция. Това оповестиха от Български лекарски съюз (БЛС)

по време на церемонията по връчване на стипендии на млади лекари специализанти и постоянни докторанти.

159 oт медиците, напуснали страната, са приключили в Медицинския университет в столицата. След това са 68 техни сътрудници от МУ – Варна, 59 от МУ – Плевен, както и 42 души от

МУ – Пловдив.

„ Младите лекари би трябвало да бъдат поощрявани и уважавани за нелекия труд, който поставят. Необходимо е всички да си дадем сметка, че бъдещето на страната ни е в ръцете на тези хора, които без значение от по-добрите благоприятни условия за реализация в чужбина, са останали да работят тук. Важно е да се организира ориентирана политика за задържане на фрагментите в България “, сподели доктор Юлиан Йорданов , ръководител на акредитационния съвет на БЛС.

Български лекарски съюз връчи своите стипендии на лекари специализанти и постоянни докторанти за шеста поредна година. Тази година по 400 лева на месец ще получават общо 31 души. Официалната гала се състоя на 13 декември в столицата. Инициативата има за цел да насърчи младите лекари да останат да работят и се развиват в страната ни.

"Благодаря на младите сътрудници за това, че са избрали медицината като своя специалност, по тази причина, че са подготвени да жертват времето и персоналния си живот, с цел да се отдадат на призванието да бъдеш доктор ", сподели доктор Венцислав Грозев , ръководител на БЛС, който приветства наградените.

Свързани публикации.. БЛС: Преговорите по новия рамков контракт се бавят 0 БЛС желае по-строг надзор върху лекарствената политика 0 БЛС отличи доцент Николай Янев за доктор на годината 0

„ Независимо от другите политически визии, всички сме единни по въпроса, че би трябвало да работим дружно в посока задържане на лекарите в България и създаване на единна здравна система, която да дава високо качество на здравната услуга “, означи доктор Даниела Дариткова , народен представител от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание.

„ Знаково е, че съсловието поддържа младежите и ги предизвиква да се развиват в България. Радвам се, че има сходни начинания и поисквам да продължавате да насърчавате младото потомство в тяхното кариерно израстване. Важно е всеки един човек да следва фантазиите си, по тази причина млади сътрудници, би трябвало да мечтаете, тъй като от време на време фантазиите се сбъдват “, сподели доктор Нигяр Джафер , която също бе измежду формалните посетители.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР