Източник: Агенция МитнициМитнически служители откриха контрабандно пренасяне 4.3 кг златни

...
Източник: Агенция МитнициМитнически служители откриха контрабандно пренасяне 4.3 кг златни
Коментари Харесай

Откриха 4.3 кг златни накити в тайници на автобус на Капитан Андреево

Източник: Агенция " Митници "

Митнически чиновници откриха контрабандно преместване 4.3 кг златни накипи при инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", осведоми Агенция " Митници ".

На 31.05.2023 година на граничния пункт дошъл рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. За рейса било подадено искане за щателна митническа инспекция от чиновници на Групово дело " Гранична полиция ", написа.

Шофьорът и пасажерите декларирали, че нямат нищо за обявление. В хода на осъществената митническа инспекция били открити особено пригодени тайници в двете греди на шасито. От там митническите чиновници извадили 24 пакета с бижутерски произведения от жълт метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици.

Общото тегло на бижутата е 4326.67 грама. Те са от 14- и 22-каратово злато. Стойността им се прави оценка на 481 370 лв.. Накитите са арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Водачът на рейса М.К. на 46 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б " Д " от Наказателния кодекс. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв.. Наложена му е и възбрана за овакантяване рамките на Република България, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР