източник: 1. Съдържат витамини и минерали Яйцата са естествен източник

...
източник: 1. Съдържат витамини и минерали Яйцата са естествен източник
Коментари Харесай

5 причини да консумирате яйца всекидневно

източник:

1. Съдържат витамини и минерали

Яйцата са натурален източник на витамини : B2, който има отношение към превръщането на питателните субстанции в енергия;

B12, отговарящ за производството на алените кръвни клетки;

витамин

А за зрението и витамин

Е, който се бори със свободните радикали в тялото на индивида.

Те съдържат и огромно количество желязо и цинк, които поддържат имунната система, както и фосфор за здрави кости. В допълнение, яйцата са богати на селен, йод, витамин D и други микроелементи .

2.

Предпазват очите от изкуствената светлина


Яйцата са богати на лутеин , жълт пигмент, съсредоточен в ретината на окото. Лутеинът защищава очите от макулна недъгавост, която е измежду главните аргументи за загуба на зрението. Той се намира в жълтъка и защищава от развиването на очни болести. Благодарение на него, очите са предпазени от нездравословната светлина, предавана от мобилните устройства, таблетите и компютрите.

3.

Потискат апетита


Яйцата са идеална храна за закуска, защото засищат и забавят глада по-дълго, в сравнение с храненето със зърнени храни. Хората, които употребяват заран яйца, зареждат организма

си с сила, усещат задоволеност и по този начин се хранят по-малко през останалата част на деня. Едно яйце съдържа целесъобразната дневна доза B2 , който преобразува питателните субстанции в сила.

Свързани публикации.. 5 потребни свойства на пъдпъдъчите яйца 0 Могат ли яйцата да запазят паметта? 2 1 яйце на ден – 20% по-нисък риск от сърдечни проблеми 0

4. Помагат за задържане на мускулната маса

Загубата на мускулна маса

може да накара човек да се усеща слаб и да се понижи

физическата му издръжливост. Поради огромното наличие на протеини в яйцата, човек бързо възвръща мускулите си след подготовка.

Едно огромно яйце съдържа към 6 грама протеин , като три грама се намират в жълтъка, а останалите

– в белтъка.

5. Предпазват от рак на гърдата

Жените, които ядат най-малко 6 яйца седмично, предотвратяват с 44% риска от развиване на рак на млечните жлези , по отношение на тези, които ги употребяват по-рядко всяка седмица.

Холинът, който се съдържа в жълтъка, понижава риска от рак на гърдата, а даже потреблението единствено на две яйца за закуска, доставя организма с половината доза холин за деня.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР