Изтича времето на Съединените американски щати да се противопоставят на

...
Изтича времето на Съединените американски щати да се противопоставят на
Коментари Харесай

Изтича ли времето на САЩ да защити Тайван от набезите на Китай

Изтича времето на Съединените американски щати да се опълчват на набиращия сили Китай и да предотвратят офанзива против Тайван – това съобщи съветникът на новоизбрания президент и пенсиониран военачалник Стенли Маккристал.

В изявление някогашният командващ силите на Съединени американски щати и НАТО в Афганистан предизвести за възходящия боен потенциал на Китай. Той сподели, че Народната освободителна войска на Китай се укрепва надалеч по-бързо спрямо предстоящото и Байдън не трябва да подценява опасността.

„ Изтича времето на Съединени американски щати и другите съдружници да се опитат да попречат на Китай да завземе Тайван “, сподели той и добави: „ Притеснението ми е да не се събудим една заран и Китай да ни е сложил пред приключен факт, защото преди малко е засипал Тайван с ракети “. В този миг въпросът ще бъде дали Съединени американски щати ще бъде квалифициран да се бие за Тайван. Според Маккристъл Съединени американски щати би трябвало да влагат в личните си сили и в съдружници от района.

" Китайският прогрес в създаването на ракети е основен фактор, защото хиперзвуковите ракети, с които страната разполага, могат да потопят американски самолетоносач ", акцентира още той.

Маккристъл предизвести, че е извънредно време за отговор от страна на Вашнингтон, като показа, че чака напълно скоро Китай да се засилва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР