Изтича срокът, в който здравноосигурените лица могат да сменят личния

...
Изтича срокът, в който здравноосигурените лица могат да сменят личния
Коментари Харесай

Важен срок относно смяната на личния лекар

Изтича срокът, в който здравноосигурените лица могат да сменят персоналния си доктор. Остават последни два дни, защото крайната дата е 31 декември. 

От Националната здравноосигурителна каса разясняват, че е належащо да се попълни формуляр за непрекъснат избор и да се даде на новоизбрания общопрактикуващ доктор. Бланка на документа може да се изтегли от уеб страницата на НЗОК.

Смяната на общопрактикуващ доктор може да стане и по електронен път - в графа " Е - услуги “, линк " Преглед на досие от здравноосигурените лица “, " Вход с дигитален документ “, меню " Избор на персонален доктор “.

Формулярът, подаван по електронен път, би трябвало да се подпише с електронен автограф от здравноосигуреното лице или от неговия родител/настойник посредством Персонализираната осведомителна система на НЗОК.

Не е належащо пациентите да уведомяват персоналния си доктор за промяната, това става по длъжностен път в Районната здравноосигурителна каса.

Следващата опция за промяна на общопрактикуващ доктор е в интервала от 1 до 30 юни, напомнят от Националната здравно-осигурителна каса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР