Изтича срока, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи

...
Изтича срока, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи
Коментари Харесай

Последен ден за регистрация за местните избори

Изтича периода, в който Централната изборна комисия (ЦИК) приема документи за присъединяване в идните наесен избори за общински съветници и кметове, съобщи БГНЕС.

До 17:00 часа през днешния ден партиите и обединенията, които желаят да вземат участие в изборите за локална власт, би трябвало да са създали своите регистрации и внесли нужните подписи. Назначени към този момент са всички 265 общински изборни комисии.

Подготовката и произвеждането на изборите ще костват на бюджета общо 70,7 млн. лв.. От тези средства по бюджета на ЦИК за организационно-техническа подготовка са планувани 10 млн. лева От тях 350 000 ще отидат за хонорари на всички заети по трудови и цивилен контракти, а 8 950 000 лева ще са нужни за печатане на бюлетините и обработката на данните. За разяснителна акция за метода на гласоподаване са отделени 600 000 лева, а други 100 000 за образование на членовете на изборните комисии.

Това ще бъде първата предизборна акция, за провеждането на която политическите сили ще могат да получават финансова помощ от юридически лица и еднолични търговци, според новите правила, признати с последните промени в Закона за политическите партии. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР