Изтеглянето на руските войски от западната част на Херсонска област

...
Изтеглянето на руските войски от западната част на Херсонска област
Коментари Харесай

Руската армия бяга от Херсон, ген. „Армагедон“ плаши с клане и пожарища

Изтеглянето на съветските войски от западната част на Херсонска област към този момент е реалност. Процесът най-вероятно ще продължи през идващите няколко седмици. ISW прави изводите си въз основа на данни от оперативното командване " Юг " на Въоръжените сили на Украйна и върху оскъдните самопризнания на съветското военно министерство.

 

В петък, 21 октомври, беше оповестено, че Русия се пробва незабавно да достави муниции и военно съоръжение от западния бряг на Днепър до източния. В същото време към 2000 новомобилизирани са били трансферирани на десния бряг. Мобилизираните явно би трябвало да покриват изтеглянето на най-боеспособните елементи. Само че надали зле подготвените мобилизирани, ще съумеят да спрат украинската контраофанзива. Много от тях най-вероятно ще загинат там.

 

В този случай изтеглянето на съветските войски ще се трансформира в погром, съпоставим по мащаб с хаоса при отстъплението в региона на Харков. Руските войски евентуално ще се опитат да взривят язовира на Каховската водноелектрическа централа, с цел да прикрият отстъплението си, считат специалисти. Чрез отстъплението съветската войска ще се опита да задържи под собствен надзор източната част на Херсонска област, с цел да не попадне Крим в зоната на поразяване на украинската артилерия.   

 

Преди дни командващият на „ специфичната интервенция “ ген. Сергей Суровикин предизвести, че в региона на Херсон са вероятни „ сложни решения “. Познавайки неговите способи за водене на бойни дейности, военни считат, че военачалник Армагедон ще прибегне до крайности – кръвопролитие и опожаряване. Такъв е неговият „ почерк “ от местата, където е работил.

 

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков не отговори на въпроса дали Владимир Путин е взел решения по отношение на Херсон, като пренасочи този въпрос към Министерството на защитата. Оттам мълчат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР