Изтеглянето на американските войници от Афганистан ще приключи на 31

...
Изтеглянето на американските войници от Афганистан ще приключи на 31
Коментари Харесай

Джо Байдън: Американската военна мисия в Афганистан приключва на 31 август

Изтеглянето на американските бойци от Афганистан ще завърши на 31 август, съобщи през днешния ден американският президент Джо Байдън, съобщи Франс прес.

Не е неизбежно талибаните да открият надзор върху Афганистан, посочи президентът демократ.

Байдън съобщи, че Съединените щати са постигнали задачите си в Афганистан, изразяващи се в справяне с терористичната опасност.

Американският президент изрази увереността си, че афганистанското държавно управление е в положение да се задържи на власт.

Байдън даде обещание, че афганистанският народ и отсега нататък ще разполага с поддръжката на Съединени американски щати.

Не отидохме в Афганистан, с цел да построяваме страна. Това е отговорност на самите афганистанци, посочи американският водач.

" Няма да изпратя още едно потомство американци в Афганистан. Слагаме завършек на най-дългата война на Америка, само че вечно ще почитаме смелостта на тези, които служиха там ", сподели Байдън.

Президентът направи и непосредствено послание към преводачите на американската войска в Афганистан, които са изложени на риск от репресии за това, че са помагали на задграничните бойци. " Има място за вас " в Съединените щати, посочи Джо Байдън.

Близо 18 хиляди афганистанци, измежду които преводачи и водачи, чакат да схванат дали американските управляващи ще им разрешат да се открият в Съединени американски щати, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР