Изтъкнатият български писател Антон Дончев беше удостоен със званието Доктор

...
Изтъкнатият български писател Антон Дончев беше удостоен със званието Доктор
Коментари Харесай

Антон Дончев беше удостоен със званието Доктор хонорис кауза“ на Великотърновския университет

Изтъкнатият български публицист Антон Дончев беше почетен със званието " Доктор хонорис идея “ на Великотърновския университет.

Българската нация има път и това е пътят на националните будители, а страната е дебитор към българските общности зад граница, сподели учен Дончев:

Тези хора, които ние назоваваме национални будители, са създали нашата карта, българската карта за българския избор и тя е правото на нацията да се бори за своето достолепие.  

Авторът на " Време разделно “ се изрече сериозно към днешното икономическо развиване на страната, упреквайки ръководещите, че слагат ниско летвата пред страната ни в международното състезание:

Ако България продължава да се развива с тези темпове, нея няма да я има. Тя ще бъде вън от надпреварата. Ние ще бъдем толкоз зле, че няма да има с кого да се съпоставяме.

Академик Антон Дончев прикани за по-голяма грижа на страната към българските общности в чужбина. Във ВТУ той връчи грамотите на 77 преподаватели, нараснали в научна степен и академична служба през последната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР