Изслушванията по дело за 1 милиард долара, заведено от автомобилния магнат Карлос Гон срещу Nissan, започват в Бейрут

...
Ливански съдебни служители казват, че изслушванията по дело за 1
Коментари Харесай

Ливански съдебни служители казват, че изслушванията по дело за 1 милиард долара, заведено от автомобилния магнат Карлос Гон срещу Nissan и други обвиняеми започна в Бейрут

От BASSEM MROUE Associated Press 18 септември 2023 г., 11:44 ч. Япония през 2018 г. по фалшиви обвинения поради това, което той нарича дезинформация на автомобилния производител срещу него. 69-годишният Гон търси половината от 1 милиард долара обезщетение и половината за обезщетение, включително заплата, пенсионни фондове и опции върху акции.

Госн също търси парична компенсация от филиал на Nissan, базиран в Ливан, както и от субекти, участвали в разследването, довело до ареста му.

Той беше арестуван в Япония през Ноември 2018 г. по обвинения в злоупотреба с доверие, злоупотреба с активи на компанията за лични печалби и нарушаване на законите за ценните книжа, като не е разкрил напълно своята компенсация. През декември 2019 г. той излезе под гаранция в Япония при дръзко бягство, като се скри в кутия, пренесена на борда на частен самолет извън страната.

Сега той живее в Ливан, който няма договор за екстрадиция с Япония и не екстрадира свои граждани. Renault и Nissan се дистанцират от скандала с Ghosn. Гон има гражданство в Ливан, Франция и Бразилия.

В сесия, продължила около четири часа в Двореца на правосъдието в Бейрут, адвокатите, представляващи Гон и Нисан, се срещнаха с Съдия Сабу Сюлейман от прокуратурата в Бейрут, казаха служителите при условие за анонимност в съответствие с разпоредбите. Никой от адвокатите или съдията не говори с репортери.

Очаква се да бъде определена дата за следващото заседание.

Госн ръководи японския автомобилен производител Nissan в продължение на две десетилетия, спасявайки го от почти фалит преди ареста му през 2018 г.

Сега той се издирва в Япония и Франция. Откакто е избягал в Ливан, Бейрут е получил три известия от Интерпол въз основа на заповеди за негов арест от тези страни. Във Франция той е изправен пред редица правни предизвикателства, включително укриване на данъци и предполагаемо пране на пари, измама и злоупотреба с фирмени активи, докато е начело на алианса Renault-Nissan.

Офисът на адвоката на Гон отказа да коментира случая, когато Асошиейтед прес се свърза с него.

Госн твърди, че е жертва на кампания за убийство на герои водени от Nissan със съучастието на японското правителство, подпомогнато от съучастници във Франция.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР