Изслушването на Иван Гешев на заседанието на Мониторинговата група на

...
Изслушването на Иван Гешев на заседанието на Мониторинговата група на
Коментари Харесай

Гешев пред ЕП: Махнаха ме, след като казах, че ще арестувам Путин

Изслушването на Иван Гешев на съвещанието на Мониторинговата група на Европейския парламент (ЕП) за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Страсбург е било извънредно малко, потвърдиха български евродепутати.

 

В 90% от времето основният прокурор е приказвал за Русия, в 10% за напън върху себе си. За " Барселонагейт " и " Чекмеджегейт " е отделил едвам няколко фрази.

" Гласове " разгласява част от изявлението на Гешев пред евродепутатите:

Според мен всичко стартира да се развива сега, в който бях на посещаване на моите другари в Украйна и заявих напълно искрено, че аз съм единственият българин, който го е споделил на всеослушание, че в случай че господин Путин пристигна в България, ние ще спазим нашите интернационалните задължения и ще го предадем на интернационалния углавен съд. Според мен, това беше началото.

 

След това има една поредност от дейности, в това число опитите за моето ликвидиране и надлежно политически дейности за законови промени, които съгласно мен целят преодоляване на българската правосъдна система.

През тези три години за първи път в българската история бяха разкрити шпионски групи от Русия. Бяха оповестени за persona non grata над 11 дипломати, голям брой лица, които се считаха за недосегаеми и се укриват в Дубай и на други места. Тези хора разполагат с голям финансов запас и това може би дава отговор на въпроса Ви за какво се получават недоволства.

За мен битката с съветския шпионаж е преди всичко, тъй като съветското въздействие е много съществено в България, а задачата сега е преодоляване и на правосъдната власт.

 

По " Барселонагейт " Гешев съобщил, че е поискана правна помощ от Тупция и Кипър за доизясняване на обстоятелствата.

 

На въпрос на Елена Йончева има ли нови разкрития по делото, освободеният от Висш съдебен съвет основен прокурор дал отговор, че няма, всичко било събрано в досиетата, предадени на българския парламент.

 

Втори въпрос към него бил заложен и от зелените, само че никой повече не показал интерес и по тази причина Иван Гешев е останал единствено 17 минути в залата. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР