Изслушването на Горанов по темата бе по искане на БСП.

...
Изслушването на Горанов по темата бе по искане на БСП.
Коментари Харесай

Парламентът задължи Горанов да даде информация за приходите от хазарта



Изслушването на Горанов по тематиката бе по искане на Българска социалистическа партия. Финансовият министър бе препитан от депутатите сред двете четения на следващите промени в Закона за хазарта. Акцент в дебатите бе неправилното облагане на лотарийните игри на предприемача Васил Божков. Преди време самият Горанов призна, че Комисията по хазарта е позволила неточност. Божков пък твърди, че е плащал на премиера Борисов и на Горанов „ такса успокоение “.

Действително е позволено едно значително нарушаване от страна на Комисията по
хазарта, което сега се обследва от правоохранителните органи дали е закононарушение, или не, само че с одобряването на незаконосъобразни правила е позволено удобно отнасяне по повод налагането и внасянето на такси от няколко хазартни оператора, бе обяснението на финансовият министър.

Хазартът е една от тематиките, поради които от левицата упорстват за оставката на Владислав Горанов. Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев разгласи, чеминистърът носи персонална отговорност за вредата за бюджета от 700 милиона лв.. Той подлага на критика и препоръчаните промени Комисията по
хазарта да се трансформира в държавна организация към Министерския съвет. Този под паника модел, български, надали не министър председателят да се занимава с ротативки, с блекджек и с казино, опонира на здравия разсъдък, обърна се Гечев към болшинството.

От Българска социалистическа партия желаеме министърът на финансите да предоставианализ за всички лицензирани компании от хазартния бранш – какви такси, какви бюджетни вземания са обезпечили за 5-годишния интервал, посочи депутатът. Имаме информация, че до момента и Народното събрание, и обществеността са подвеждани, че единствено част от тези групи компании от този бранш са употребили преференции. От Българска социалистическа партия обичаме да приказваме с обстоятелства – тези обстоятелства се виждат. Показано е по какъв начин с са въведени правила, които са сложили участниците в
хазартни бранш в неравностойни условия, по този начин,че едни да отиват към загуба, а други да печелят, сподели още Гечев.

Загубите за бюджета отвъведеното лобистко законодателство от ръководещата партия ГЕРБ и техните спътници са доста повече от 700 млн. лева за бюджета. Има и други компании, които са прикривани от държавното управление. Много от тези компании са близки до премиера и министри, акцентира Румен Гечев. Според него има още компании, които са плащали по-малко налози и това се вижда и от одитния отчет на Сметната палата. За разлика от частните компании, които са на облага, държавното дружество „ Български състезателен тотализатор” отива към загуба, след като5 години е обезкървявано, сподели още социалистът.

Тримата забъркани би трябвало да подадат оставка, безапелационен бе в своето изявление Антон Кутев от групата на Българска социалистическа партия. Някой не бил направлявал, споделя госпожа Менда Стоянова, в тотализатора имало неприятен мениджмънт. Няма ли някой да каже кой е този някой, който не е направлявал? Шеф на финансова комисия, финансов министър. Борисов знае ли кой не е направлявал? За тях тримата има съответни обвинявания за това, че са получавали пари от един човек, който е вътре, изясни Кутев.

Няма мафия, която да не е била разрушена от вътрешната страна. Мафията се разрушава на всички места от вътрешната страна. По една или друга причина излиза един човек, стартира да приказва и това довежда до серия от арести нормално. При нас довежда до серия от нарушавания на законодателството - най-малко към този момент, сподели още социалистът. И настоя: " Възможно най-бърза оставка на тримата замесени- Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. "

Отклонихте стотици милиони от бюджета и никой не носи отговорност, обърна се към ръководещите и Георги Свиленски от левицата.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР