Изследванията на психоанализата са стигнали до заключението, че хората сънуват

...
Изследванията на психоанализата са стигнали до заключението, че хората сънуват
Коментари Харесай

Сънуваме основно страховете и желанията си

Изследванията на психоанализата са стигнали до заключението, че хората сънуват най-вече това, от което се опасяват или което желаят най-силно. В съня обаче тези страсти са показани посредством езика на признака.

Експертите са безапелационни, че пророческите сънища са най-обикновено съвпадане на нашата вътрешен глас. Това значи, че когато мощно желаем нещо, нашето подсъзнание си сформира няколко вероятни сюжета за развиване.

Именно сънят може да ни покаже по какъв начин да действаме в действителността, което значи, че пророческият сън в действителност е бил наш консултант, подсказващ ни какви са разновидностите, с цел да осъществим желанието си или по какъв начин да се освободим от своите страхове.

 Сън

Насън бариерите и предразсъдъците, които имаме в действителността, изцяло падат. По този метод желанията и страховете ни се явяват такива, каквито в действителност ги усещаме.

Напълно е допустимо и да сънуваме идно заболяване, защото до момента в който спим, от болния орган се подават най-вече сигнали. Понеже първите признаци на заболяването са доста слаби, те рядко доближават до съзнанието, когато сме будни.

При проблеми със стомаха може да сънуваме, че ядем червеи или че вадим храна от боклука. При болести на гърба в съня постоянно се появяват падащи зъби, а при болести на сърцето сънуваме неочаквана гибел.

 Събуждане

Смята се, че облиците в нашите сънища се появяват главно от две сфери – на съзнанието или подсъзнанието. От съзнанието се ражда това, което инцидентно сме видели, а по-късно не запомнили, или хора, които са ни създали мощно усещане.

От подсъзнанието се появяват тематиките за скритите ни комплекси, стремежи, страхове, нерешени проблеми или мощен травматичен спомен, който още не сме оставили в предишното.

Ако сюжетът на един сън стане прекомерно настойчив, то значи, че още не сме осъществили желанието си или не сме се преборили със страха, който го предизвика.

За цялостното пояснение на съня от определящо значение е и възприятието, което изпитваме, когато сънуваме и когато се разсънваме. Усещанията няма по какъв начин да ви подведат или объркат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР