Изследвания на възрастни хора показват, че тези, които ядат черен

...
Изследвания на възрастни хора показват, че тези, които ядат черен
Коментари Харесай

Черният шоколад намалява риска от сърдечна недостатъчност

Изследвания на възрастни хора демонстрират, че тези, които ядат черен шоколад в умерени количества, са с по-нисък риск от сърдечна непълнота, в сравнение с тези, които го заобикалят.
Учените разкрили, че хората, които ядат до три черни шоколада месечно, са с 13% по-ниска възможност от насърчаване на сърдечни болести. Твърди се, че естествените съединения в какаото, наречени флавоноиди, оказват благотворно въздействие върху стената на
кръвоносните съдове, оказват помощ за понижаване на възпаленията и покачват положителния холестерол. Флавоноидите усилват азотния оксид, газ, който уголемява кръвоносните съдове и подкрепя циркулацията на кръвта.
Флавонолите са главният вид флавоноид, открити в какаото и черния шоколад. Те имат позитивно въздействие върху сърдечното здраве като намаляват кръвното налягане и усъвършенстват притока на кръв към мозъка и сърцето.
В проучване на 470 възрастни мъже се открива, че какаото в тъмния шоколад, понижава риска от съдбовен край с 50% поради сърдечносъдови болести.
В изследвания от Харвардския университет, се открива, че потреблението на черен шоколад от 2 до 6 порции от по 30 г всяка седмица, понижава риска от предсърдно мъждене с 23%, а това е една от най-големите аргументи за приемане на инсулт.
Свързани публикации.. Шоколад за по-млада и гладка кожа 1 Какъв е сърдечният риск съгласно метода ни на живот? 0 С коя храна ще понижим сърдечносъдовия риск? 0
Черният шоколад има и антиоксидантни свойства, които предотвратяват свободните радикали. Съставките му покачват настроението, усъвършенстват когнитивните функционалности и имат удобен резултат при сърдечносъдовите болести.
Тъмният шоколад е богат на фибри, желязо, манган, калий, фосфор, цинк и селен. Съдържа и магнезий, с помощта на който се поддържа здрава имунната система.
Хранителните субстанции на черния шоколад понижават със 7 % риска от диабет вид 2. Яденето на шоколада 2 пъти седмично, намалява калциевата плака в артериите с 32%.
Освен за предварителна защита от сърдечна непълнота и развиване на други сърдечносъдови болести, черният шоколад има още доста потребни свойства.
Важно е обаче да се яде в умерени количества. Специалистите предизвестяват за възпиране от потреблението на прекомерно доста черен шоколад, защото се получава противоположен резултат – може да се усили рискът от развиване на сърдечни заболявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР