Изследване в Нидерландия изнесе информация, че броят на хората, получили

...
Изследване в Нидерландия изнесе информация, че броят на хората, получили
Коментари Харесай

Нидерландия съобщава за повече ваксинирани с "АстраЗенека", получили тромбози

Изследване в Нидерландия изнесе информация, че броят на хората, получили разнообразни тромбози след първата доза Covid ваксина на „ АстраЗенека “, са повече от оповестеното до момента, оповестява БГНЕС.

Агенцията цитира Центъра за изследване на страничните резултати Lareb, съгласно който, с изключение на откритата връзка сред имунизацията и комбинацията от кръвни съсиреци с невисок брой тромбоцити, се получават от ден на ден известия за случаи на дълбока венозна тромбоза и белодробна емболия.

За това написа уеб сайтът Nl Times, акцентирайки, че съгласно данните от направени четири милиона имунизации, броят на известията за странични резултати измежду хората, имунизирани с “АстраЗенека “, е 1,5 един пъти по-висок от предстоящото.

Според Lareb това не е задоволително, с цел да се удостовери връзка сред имунизацията и някои случаи на тромбози, защото е допустимо по-високият % да се дължи на здравословни проблеми при хората, които са имунизирани първи – лица в преклонна възраст и хора със затлъстяване.

В Нидерландия са сложени към един милион дози от имунизацията “АстраЗенека “. Докладвани са общо 150 случая с тромбози, от които 136 се считат за съществени.

До 14 април при четири от случаите е имало летален излаз, 42-ма пациенти са получили инсулт, 38 са случаите на белодробна емболия, а 24 на дълбока венозна тромбоза.

Регистрирани са други 63 тромбоемболични случаи, при 9 от които става въпрос за рядка композиция от кръвен съсирек с невисок брой тромбоцити, което се счита за резултат от имунния отговор от имунизацията.

В изследването на Lareb за развиване на тромбоза без невисок брой тромбоцити се приказва за 399 известия за тромбоза при имунизираните.

Центровете за проучване на страничните резултати считат, че е доста рано да се вършат безапелационни изводи. Все още остават доста незнайни, като да вземем за пример какъв брой постоянно тези форми на тромбоза се срещат в общата популация. От там оповестяват също, че броят на докладваните случаи се е нараснал след появяването на първите вести за опасения по отношение на имунизацията “АстраЗенека “. Повишената осведоменост може да е частично виновна за увеличението на случаите, подадени до Lareb.

Ваксините на " АстраЗенека " за хора под 60 години бяха спрени предишния месец заради допустима връзка сред имунизацията и тромбозата с невисок брой тромбоцити. Тази реакция на имунизацията е открита при общо 12 души в Нидерландия, като при всички от тях става въпрос за дами на възраст сред 23 и 65 години, една от които е умряла.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР